A mese személyiségfejlesztő hatása


2013-11-12 20:33:35  | cikk: Babos Petra  | 


A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében november 15-én, pénteken 17 órától dr. Kádár Annamária pszichológus tart előadást „ A mese személyiségfejlesztő hatása” címmel a Pedagógus Művelődési Házban. A program kapcsán Szabadkai Verita művelődésszervező elmondta, a számítógépek, okostelefonok térhódítása idején szeretnék felhívni a figyelmet a mese, a mesélés fontosságára, hiszen a mese a minőségi idő egyik legértékesebb módja a gyermekeknél, a mese hallgatása olyan lelki folyamatokat indít el, melyekre szükség van az egészséges fejlődéshez. Klinikai tapasztalatok szerint a kisgyermekkorban hallott mesék olyan mintákat adnak, melyek a kamaszkoron túl is segítik a gyerekeket a válságos élethelyzetek megoldásában.
A művelődésszervező kiemelte még, az előadás során szó esik majd a gyermekek gondolkodásmódjáról, a mesék gyerekekre gyakorolt hatásáról, az életkornak megfelelő mesékről és arról, hogy a mesék hogyan fejlesztik az érzelmi intelligenciát, milyen erőforrásokat vihetünk magunkkal ha gyerekkorban mesét hallgatunk.
Az ingyenes rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt, főként kisgyermekes szülőket, nagyszülőket, óvónőket, pedagógusokat, a pszichológia tudománya iránt érdeklődőket, illetve mindenkit, akik lélekben egy kicsit gyerekek maradtak.
Bővebb információ, jelentkezés Szabadkai Veritánál kérhető a 20-211-77-79-es telefonszámon és a jmszksportcsarnok@gmail.hu-n.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-25 19:03:22

Megkezdődött a jubileumi hét a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 19:56:03

Koncertek, kórusok, táncosok és fényfestés - közeleg a harmadik adventi hétvége


ajánlott cikk főképe

2019-10-05 19:10:10

Visszatért a víz


ajánlott cikk főképe

2019-08-25 14:07:51

1Úton zarándokoltak az édesapákért


PÁPA időjárás