Életet leheltek a pápai KDNP-be


2013-11-13 12:24:48  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Életet leheltek a pápai KDNP-be főképe
Sikeresen lezajlott a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pápai szervezetének újjáalakuló ülése, amely után sajtótájékoztatót tartott a párt megyei és helyi vezetője a Szent Anna plébánia földszinti tanácstermében kedden este. A tíz fővel zajló taggyűlésen dr. Hauber Károlyt választották meg a KDNP pápai elnökének, míg Szabó Zsoltné a gazdasági vezetői, Bali István pedig a titkári teendők ellátására kapott megbízást.
A sajtótájékoztatón Pálffy István országgyűlési képviselő, a KDNP szóvivője és a párt Veszprém megyei elnöke elsőként az aktuális inflációs adatokat emelte ki. Mint mondta, Magyarország október hónapra vonatkozó 0,9 százalékos inflációs mutatója óriási eredmény. Hozzáfűzte, ennek köszönhetően a magyar emberek pénze átlagban több mint 4 százalékkal ér többet az egy évvel korábbihoz képest, és ilyen kiváló eredményt Európában sehol nem tudnak felmutatni.
– Magyarországon főként a rezsicsökkentések és a különböző energiaár-csökkenések hatására az infláció egy év alatt 0,9 százalékra csökkent. Ebben még nincsen benne a rezsicsökkentés második ütemének november elsejétől megvalósuló hatása, valamint nincsen benne a további pénzügyi rezsicsökkentésnek a februártól megvalósuló hatása. Joggal számíthatunk arra, hogy ez a történelmi távlatból is rekordszintű, valamint európai dimenzióban is rekordértékű infláció tovább csökken majd, és 0-0,5 százalék közé kerül 2014 első negyedévének hónapjaiban. Óriási eredménye ez a magyar gazdaságnak – fogalmazott Pálffy István. Rámutatott, mindez jelentősen könnyíti a magyar emberek anyagi helyzetét, akik így több pénzt tudnak akár hiteltörlesztésre, fogyasztásra vagy megtakarításra fordítani.
A Kereszténydemokrata Néppárt helyzetére kitérve az országgyűlési képviselő elmondta, Magyarországon a jelentős – több tízezres – tagsággal rendelkező pártok közül tagságarányosan a KDNP létszáma nőtt a legnagyobb mértékben az elmúlt években. A tagságot érintő pozitív változások érvényesek a párt Veszprém megyei szervezeteire is. Pálffy István meglátása szerint mindez azt igazolja, hogy egyre többen szimpatizálnak a KDNP politikájával, és az emberek részt kívánnak venni a közéletben.
Dr. Hauber Károlytól megtudtuk, a KDNP pápai szervezetében számos szakterület képviselője megtalálható, akikben egyebek mellett egyaránt közös vonás, hogy mindannyian hívő emberek, és gyakorolják a vallásukat.
– A legfontosabbnak a keresztény értékek képviseletét tartjuk. Céljaink eléréshez számítunk mindazokra, akik ezeket az értékeket vallják – hangsúlyozta a párt helyi elnöke, majd felsorolt néhányat a számukra kiemelten fontos értékek közül. Ezek közé tartozik a szeretet, a másik ember iránti empátia, illetve a család és a nemzet fontossága. – Másokkal szövetségben szeretnénk képviselni ezeket az értékeket. Nem titok, a KDNP nagyon erős szálakkal kötődik a Fideszhez, ezt a kötődést mi is szeretnénk megtartani, sőt, erősíteni. Emellett együttműködünk majd minden olyan szervezettel, amelyek hasonló elveket vallanak, mint mi – fogalmazott dr. Hauber Károly. Hozzátette, ha a helyzet úgy kívánja, a sarkukra állnak, és akár a harcot is vállalják a számukra fontos eszmeiségért, értékekért.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet