Ligakupa: Gólnélküli döntetlen Szombathelyen


2013-11-13 15:47:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nyugat.hu  | 


Ligakupa: Gólnélküli döntetlen Szombathelyen főképe
A labdarúgó Ligakupa ötödik fordulójában az Illés Akadémia műfüves pályáján a Szombathelyi Haladás a Lombard Pápát fogadta. A meccset az eredeti kiírás szerint 15 órakor a Rohonci úton játszották volna, ám az esőzések miatt a vasi klub vezetői úgy döntöttek, a centerpálya megkímélése érdekében a műfűre viszik a meccset, rendőrség azonban csak úgy engedélyezte a találkozó megrendezését, ha szurkolók nem lesznek a pálya területén, így ők a kerítésen kívülről nézhették meg a mérkőzést. Ahogy az a Ligakupában lenni szokott, a vezetőedzők a feltörekvő fiatalok mellett elsősorban azoknak ad bizonyítási lehetőséget, akik a bajnokságban ritkábban jutnak szóhoz, Tóth Bálint is így tett, a mieink a Horváth G. – Nagy S., Nagy T., Mecinovics, Preisinger – Dóczi, Sekour – Király B., Tóth G., Németh M. – Eszlátyi kezdővel álltak fel, a padon Markek, Orosz, Rodenbücher és Szabó Ottó mellett Baldauf Konrád és Venczel Zoltán is helyet kapott.
A haladas.hu beszámolója szerint a Haladás kezdte jobban, pörgősebben a mérkőzést, ennek ellenére, az első két kapuralövés a pápaiak nevéhez fűződött. Eszlátyi először a bal sarok mellé lőtt, majd a csatár újabb próbálkozását tolta szögletre Rózsa. A 15. percben egy szép akció végén Tóth Péter bombázott 15 méterről a léc fölé. Változatos volt a küzdelem, a vasiak több, míg a pápaiak kevsebb passzal igyekeztek az ellenfél kapuja elé kerülni. A 37. percben a bal lábát fájlaló Devecseri helyére Halmai állt be. A 40. percben Schimmer jobb oldali beadását Tóth László fejjel továbbcsúsztatta, Andorka óriási helyzetben, nyolc méterről a kapu fölé tüzelt. Szünet után jó ideig semmi érdekes nem történt a pályán, majd a félidő derekától kezdve a pápaiak elkezdték távoli lövésekkel bombázni Rózsa kapuját. A legnagyobb helyzet Király előtt adódott, ám a középpályás hét méterről a jobb felső sarok mellé talált. A hajrában némi fölénybe kerültek a vendégek, áttevődött a játék a szombathelyi térfélre. A találkozón valamivel közelebb állt a győzelemhez a vendégcsapat, de gólt ők sem tudtak rúgni, így maradt a 0-0-s végeredmény.

Szombathelyi Haladás – Lombard Pápa 0-0 (0-0)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Tóth P., Devecseri (’37 Halmai), Bosnjak – Rajos (’70 Füredi), Simon, Iszlai – Nagy G., Andorka, Tóth L. (’46 Angyal)

Lombard Pápa: Horváth G. – Nagy S., Nagy T., Mecinovics, Preisinger ('46 Orosz M.) – Dóczi ('44 Rodenbücher), Sekour – Király B., Tóth G. ('75 Szabó O.), Németh M. – Eszlátyi

A csoport állása:
1. Lombard Pápa 9 pont
2. Szombathelyi Haladás 8
3. Gyirmót FC Győr 8
4. FC Ajka 1

A Lombard Pápa november 19-én a már biztosan kieső Ajka otthonában zárja a Ligakupa csoportmeccseit.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-18 20:13:36

Újraindulnak az edzések a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-04-07 16:49:08

Több mint 32 millió forint jut sporttámogatásra


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 14:21:15

Nagyarányú vereséget szenvedett a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:40:49

Felfüggeszti az edzéseket a PELC