Nem vitatható el, hogy Magyarország jobban teljesít – Kövér László a Pápai Polgári Körben


2013-11-13 23:00:09  | cikk: HuHa  | 


Nem vitatható el, hogy Magyarország jobban teljesít – Kövér László a Pápai Polgári Körben főképe
Zsúfolásig megtelt ma este az Ipartestület Székháza a Pápai Polgári Kör összejövetelén, amin a szervezők csöppet sem csodálkoztak, hiszen a rendezvény vendége Kövér László, a Magyar Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke volt. A politikus, aki maga is tagja a körnek többször volt már előadója a polgári értékeket valló szervezetnek, állandó meghívottja az évadzáró pikniknek és mindig szívesen jön vissza szülővárosának lakóival találkozni. A több mint két órás összejövetelen ezúttal főként az elmúlt közel négy esztendő munkáját foglalta össze, elindulva a 2010-es választások után átvett ország helyzetének elemzésétől a mostani állapotig.
-Öt hónappal a választások legkorábban kiírható időpontja előtt arról kell beszélni, hogyan tudunk elszámolni egymással, mit hajtottunk végre kormányon az elmúlt három és fél évben abból, amit vállaltunk 2010-ben és mindezt hogyan látják azok a polgárok, akik tavasszal választani fognak. De arról is kell szólni, hogy mi az, amit még el kell végeznünk közösen azokkal, akik bennünket tüntettek ki bizalmukkal és bennünk szeretnének bízni 2014 után is – fogalmazott a rendezvény előtt. Kövér László szerint, ha felidézik, honnan indultak, amikor 2010-ben átvették a kormányzást – hiszen a szakadék széléről kellett visszarántani az országot egy mindenre kiterjedő és nagyon mély válságból -, akkor az a jelmondat, amit a Fidesz és a kormány használ, hogy Magyarország jobban teljesít, az nem vitatható el. Ha az akkori nehézségekhez hozzáteszi a nemzetközi körülményeket és támadásokat, amivel az elmúlt fél évet leszámítva folyamatosan szembesülni kellett, akkor kisebbfajta csodát vittek végbe. Mint mondta, az első év az összefogás éve volt, a második a megújulásé, a harmadik a stabilizálásé, a mostani, negyedik évben pedig kinyílt a lehetőség a felemelkedésre. Az elnök hangsúlyozta, nem a kormány, az államtitkárok és a parlamenti Fideszes-KDNP-s képviselők érdeme ez, hanem együtt az egész országé. Azoké, akik tették a dolgukat, vitték a hátukon az országot akár az államigazgatásban, gazdaságban, egészségügyben vagy oktatásban dolgozva és azoké is, akik csak békésen tűrték, amit a sors rájuk mért - a néha kellemetlen intézkedések alanyaként is -, de megértve azt, hogy mire miért van szükség. Kövér László köszönetet mondott mindenkinek a munkájáért és hozzátette, akik látják a számokat, figyelték, hogy mi történt az országban az elmúlt három és fél évben és összevetik a korábbiakkal, azok számára világos, mostanra értek be azok az intézkedések, erőfeszítések, amelyek azt a célt szolgálták, hogy Magyarországot a mély pénzügyi és gazdasági válságban lévő országok sorából kiemeljék.
-Ez a stabilitás, amit elértünk – hogy saját lábunkra álltunk - lehetővé teszi, hogy tovább könnyítsünk az emberek terhein – emelte ki.
Az Országgyűlés elnöke hozzátette, vállalt kötelezettségeiket teljesítették, lelkiismeretük tiszta, hiszen soha senkinek nem akartak rosszat, a következő évi költségvetés pedig lehetővé teszi, hogy a szinten tartás megvalósuljon, sőt egyes ágazatok helyzete javuljon is.
Az előadáson szó esett a baloldali ellenzék megosztottságáról, arról, hogy alternatíva nélkül üres és agresszív politikát űznek és arról is, hogy a választások előtt várhatóan ez még tovább fokozódik.
-2002 morális és lelki mélypont volt, az után a gyalázatos fekete kampány után azt gondoltuk, ennél nem jöhet rosszabb, de azóta bölcsebbek lettünk és a bajai videóhamisítási botrány után már nem gondolom azt, hogy van olyan mélység, amit a baloldali ellenzék alul ne tudna múlni. Mégis azt remélem, hogy a józan mértéktartás valamennyire korlátozza őket és ennek a videóhamisítási botránynak a kudarca - amiből végül is ők jöttek ki vesztesen, nem pedig a Fidesz, amit szerettek volna hamis színben feltüntetni – kissé óvatosabbá teszi őket.
A 2014-es országgyűlési választások kapcsán Kövér László arra figyelmeztetett, bármit is mutatnak most a közvélemény-kutatások, a választás még nem dőlt el és azoknak, akik a most kormányon lévő erőkben bíznak az utolsó pillanatig tenniük kell a sikerért. 

(Kövér Lászlóval készített interjúnkat a későbbiekben olvashatják.) 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-02 19:29:06

Változatos programkínálat az Esterházy-kastély nyári táboraiban


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 21:51:52

Keresztülhajtott egy autó az új futópályán


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 15:54:50

Inkább támogassuk a védekezésben dolgozókat - sajtótájékoztatót tartott a városvezető