Táncszínházzal a Föld körül


2013-11-14 17:40:37  | cikk: mo  | 


Táncszínházzal a Föld körül főképe
A Bocsor és az Orlai ifjúsági bérletek tulajdonosait táncszínházi bemutató várta ma délután. A Budapest Táncszínház művészei Jules Verne sikeres regényét vitték színpadra. Az azonos címet viselő előadás, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül című darab izgalmas körutazás a fiataloknak, érintve európai nagyvárosokat, egzotikus tájakat és a lüktető Amerikát. Az előadásban a klasszikus balett elemei fedezhetők fel, kiegészítve az egyes tájak, földrészek táncaival és zenéivel. Földi Márió, a darab technikai referense elmondta, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül a hat éven felüli gyermekeket kívánja megszólítani. A hatvan perces darab mozgalmas jelenetekkel, látványos színpadi elemekkel és vetített képekkel igyekszik lekötni a fiatalok figyelmét. Az előadás hűen követi Verne regényét, a tanulság ugyancsak a vernei gondolatot követi: a kitartás, a szeretet és a barátság minden akadályt legyőz.

Sághy Alexandra nyolc esztendeje dolgozik táncosként a társulatnál. Elmondta, idén 22 éves a Budapest Táncszínház, melyet Földi Béla hívott életre, s a társulat azóta is Magyarország egyik vezető modern táncegyüttese. A társulat nemcsak gyermekdarabokat állít színpadra, tartanak beavató táncszínházi esteket és természetesen felnőtt előadásokat is játszanak. A Budapest Táncszínház 1999-ben elnyerte az egyik legrangosabb szakmai kitüntetést, a Europ'PAS – díjat, 2004-ben pedig a Nemzeti Táncszínház Táncfesztiválján a közönség díját. A társulat pozitív nemzetközi megítélését bizonyítja az is, hogy számos elismert magyar és külföldi koreográfussal dolgozott együtt, köztük ott volt: Raza Hammadi, Amir Kolben, Krisztina de Châtel, Neel Verdoorn, Joseph Tmim, Séan Curran, Dali Touiti, Vaszilij Sulich, Egerházi Attila, Frenák Pál, Juronics Tamás, Mándy Ildikó vagy Berger Gyula.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:36:33

Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 16:14:45

47 karantén van érvényben városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 16:56:46

Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben