Bibliai jelenet és csendélet volt a témája a katolikus iskolai rajzversenynek


2013-11-15 21:24:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Bibliai jelenet és csendélet volt a témája a katolikus iskolai rajzversenynek főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában már évek óta hagyomány, hogy a város általános iskolásainak megszervezik a területi rajzversenyt. Az idei évben 37 versenyző ragadott ceruzát vagy ecsetet és készített szebbnél szebb alkotást. Ughy Miklós, a verseny szervezője kérdésünkre elmondta, a megmérettetésen a város összes általános iskolája, a Türr-gimnázium és a veszprémi katolikus iskola is képviseltette magát.
A tanulók három korcsoportban, a 3-4., az 5-6. és a 7-8. osztályosok kategóriájában indulhattak. A kisebbeknek egy bibliai jelenetet kellett ábrázolniuk, szabadon választott technikával. Az 5-6. osztályosoknak egy gyermekjátékokból álló csendéletet kellett lefesteni, míg a legnagyobbak szintén egy csendéletet készítettek, de ők már grafikai technikával valósították meg ötleteiket. A megmérettetésen 60 perc állt a diákok rendelkezésére.
A zsűri elnöke Zsuppán István művész volt, de segítettek neki a kísérő tanárok is az értékelésben.
A legjobbak értékes könyvjutalomban részesültek.

Képek:

I. kat.


1. Mágocsi Barbara 4.o - Weöres isk.
2. Pörnyeszi Anasztázia 4.o - Weöres isk.
3. Kálmán Csenge 4.o - Gyurátz isk.
 
II. kat.

1. Dénes Dominika 6.o - Padányi isk. Veszprém
2. Radics Aliz 6.o - Vaszari isk.
3. Mészáros Dorina 6.o - Vaszari isk.

III. kat.

1. Steiner Kata 7.o - Szent István isk.
 2. Csonka Johanna 7.o - Szent István isk.
3. Szántó Tamara 8.o - Weöres isk.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-10 10:07:27

Bagoly, feketemacska, vaníliás kifli és a többiek


ajánlott cikk főképe

2019-11-17 20:47:04

A papok és az Ördögpince


ajánlott cikk főképe

2020-01-18 12:16:46

Közös séta az új járdán


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 21:52:40

Részönkormányzati ülések


PÁPA időjárás