Nyílt nap volt a Türr AJTP tagozatán


2013-11-18 15:39:52  | cikk: mo  | 


Nyílt nap volt a Türr AJTP tagozatán főképe
2001 őszétől működik az ún. Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) a Türr István Gimnázium és Kollégiumban. A program célja, hogy esélyt teremtsen a települési hátránnyal rendelkező vagy szociálisan kedvezőtlen helyzetű családok tehetséges gyermekei számára, hogy egyetemeken, főiskolákon tanulhassanak tovább, s hogy ott megállják a helyüket. Az AJTP tagozat pályaválasztási nyílt napját ma tartották az iskolában. A programon a szülők részletes tájékoztatást kaptak a képzés tartalmáról, a diákok pedig bepillantást nyerhettek a tanórák menetébe, sőt idősebb, a program keretében az intézményben tanuló tárasaiktól tudhatták meg, miért jó a Türrbe járni.

Szarka Viktória elmondta, édesanyjának szeretett volna segíteni azzal, hogy erre a programra jelentkezett, hiszen az iskola számos kedvezményt és támogatást nyújt a tehetséges fiataloknak és családjuknak. A Pápateszérről Pápára költözött lány hozzátette, bár már a városban laknak, mégsem zavarja, hogy kötelező a kollégiumi bentlakás, hiszen nagyon jó a közösség, és a pedagógusok rengeteget segítenek a tanulásban.

Az AJTP képzés öt éves, melyben az első, ún. előkészítő évben a tanulók magas óraszámban tanulják az angol nyelvet és az informatikát. Az első évet követő 4 tanévben az általános gimnáziumi tanterv szerint folyik az oktatás. Az előkészítő évben hangsúlyos két tantárgyhoz kapcsolódóan Németh Zsolt igazgató kiemelte, a program támogatja a nyelvvizsga és az ECDL számítógép-kezelői vizsga megszerzését, ezenkívül a gépjárművezetői engedélyt is finanszírozza a program – tette hozzá az igazgató.

A képzésben résztvevő diákoknak kötelező a kollégiumi bentlakás. Rostáné Nagy Rózsa kollégiumvezető elmondta, a kollégiumi nevelőtanár és az osztályfőnök folyamatos párbeszédet folytat a gyerekek tanulmányairól, személyiségfejlődésükről. A délelőtti foglalkozások délután folytatódnak a kollégiumban. Sok családban nehezen tudják biztosítani a tanuláshoz szükséges nyugodt körülményeket, ehhez biztosít megfelelő helyszínt a kollégium. Rostáné Nagy Rózsa hozzáfűzte azt is, az iskola munkáját gazdag programok szervezésével (magyarországi és külföldi kirándulások, színház-, hangverseny-, mozi-, és múzeumlátogatásokkal) segíti a kollégium. Az intézmény vezetője szólt arról is, hogy a családi háttér figyelembe vételével a diákok étkezési térítési díjait a program átvállalja, ezenkívül évente két alkalommal szociális támogatásban is részesülnek.

Az AJTP képzésre pályázat útján jelentkezhetnek a diákok, melyet december 12-ig lehet benyújtani az intézménynek. A program iránt érdeklődők bizalommal fordulhatnak az iskola igazgatójához, az intézményben a pályázat megfelelő kitöltéséhez is segítséget nyújtanak – jegyezte meg az intézményvezető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-20 16:20:38

Megújul a Fiumei utcai sporttelep öltözője


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 17:40:06

A szociális ágazatban dolgozók is ingyen utazhatnak, a képviselői tiszteletdíjak folyósítását felfüggesztették


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 22:26:45

Szakmakóstoló hét a Mezőben


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak