Ostormenetre várják a jelentkezőket


2013-11-18 16:22:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ostormenetre várják a jelentkezőket főképe
A Hét Csillag Egyesület a 2013-as évben immár negyedik alkalommal tart ostormenetet Pápán, december 31-én, a szilveszteri futás előtt. Az egyesület egy régi magyar hagyományt elevenít fel városunkban.
- A karikás ostor fontos jelképe a magyar kultúrának. Hazánkban használták, mint munkaeszközt, fegyvert és spirituális tárgyat egyaránt. Régebben hagyomány volt jeles napok alkalmával az ostorral való tiszteletadás, csattogtatás, virtuskodás, így tisztítva meg az utcákat és tereket, elűzve minden rossz és ártó gondolatot, lehetőséget adva egy jobb, és boldogabb jövőnek. Ilyen alkalom volt a szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva a föld és az ég között az egyensúly helyreállítását. Célja nem csak a rossz szellemek elűzése, megzabolázása volt, hanem a lélek emelkedése is. Az ostormenetre mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, résztvevőként és nézőként egyaránt – mondta el Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke.
A résztvevőknek a próbák december 7-én, 14-én és 28-án délután a Hagyományok Hegyén lesznek. Jelentkezés és bővebb információ Pintér Péternél a 06-70/2444-734-es telefonszámon kérhető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-07 13:33:28

Tagokat is toboroztak a kézitáborban


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:49:50

Munkába állt a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 16:25:19

Helytállt a Perutz a Kaposvár ellen


ajánlott cikk főképe

2020-06-12 21:30:03

Rövid pihenőre vonul a Perutz FC