Rendőrségi vetélkedő a Távközlési Nyugdíjasok Klubjában


2013-11-20 22:34:51  | cikk: HuHa  | 


Rendőrségi vetélkedő a Távközlési Nyugdíjasok Klubjában főképe
Új kezdeményezéssel bővítette megelőzési tevékenységét a Pápai Rendőrkapitányság. Az már régóta hagyomány, hogy a város és az illetékességi terület nyugdíjas klubjait rendszeresen felkeresik a rendőrök, hogy baleset-megelőzési és vagyonvédelmi tanácsokkal lássák el az időseket, most azonban egy formáját is kipróbálják az információ átadásnak és játékos vetélkedőt szerveznek a klubtagoknak. A program premierje ma délután volt, Császárné Elek Veronika rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója a Távközlési Nyugdíjasok Klubjába látogatott el és invitálta játékos tanulásra a klubtagokat.
-Fél évente megkeressük a nyugdíjas klubokat és ahol fogadnak bennünket ott közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési előadásokat tartunk, de ez a mai program rendhagyó, hiszen vetélkedőt még nem szerveztünk a kluboknak. Amennyiben sikere lesz, más nyugdíjas klubokba is elvisszük a programot, sőt akár a nyugdíjas klubok is vetélkedhetnek egymással e témákban – mondta el az alezredes. A Pedagógus Művelődési Házban tartott összejövetelen a tagok hatfős csapatokat alkotva mérték össze tudásukat: elsősorban közlekedésre vonatkozó feladatokat kaptak, de bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre is kellett válaszolniuk.
-Keresztrejtvény, közlekedési teszt, villámkérdés és tippelős játék formájában adunk át és tudatosítunk fontos szabályokat baleset-megelőzés témakörében, a bűnmegelőzési feladatok között pedig vagyonvédelmi totó, puzzle és megfigyelési játék is szerepel. Ez utóbbival arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy egy bűncselekmény esetén nagy segítséget jelent a rendőrségnek, ha pontos személyleírást tud adni a sértett az elkövetőről – magyarázta Császárné Elek Veronika.
Kocsis Károly klubvezető azt mesélte, a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai már ötödik alkalommal keresték fel a klubot és nagyon sok hasznos tanáccsal látják el a tagokat, amiknek betartásával elkerülhető, hogy bűncselekmények áldozataivá váljanak az idősek. A vetélkedő ötletén először meglepődtek, kicsit tartottak attól, hogy nem tudnak válaszolni a kérdésekre, de aztán kedvet kaptak a játékos tanuláshoz, sőt a nagygyimóti Fürge Ujjak Klub tagjait is elhívták az alkalomra.
Az idősek előzetes aggodalma feleslegesnek bizonyult, a csapatok gyermeki lelkesedéssel vágtak bele a feladatokba, a játszva tanulás szemlátomást elnyerte tetszésüket és remek hangulatban telt a délután. A vetélkedő végén valamennyi résztvevő ajándékot kapott – egy láthatósági anyagból készült bevásárló táskát -, a legjobban szereplő csapat pedig plusz jutalmat is nyert, a csomagban többek között a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által kiadott bűnmegelőzési receptkönyv és a Várkertfürdőbe szóló belépőjegy is volt. A rendőr alezredes meglátása szerint az új program más nyugdíjas klubokban is sikert arathat. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-06 23:56:17

Pápán díjazták a legvirágosabb településeket


ajánlott cikk főképe

2019-11-18 12:56:49

Holnaptól indul a Mosolydoboz-akció


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 21:40:26

Bem József megyei matematika verseny a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 06:40:02

Soós Imre az ellenzéki összefogás 7. számú választókerületének jelöltje


PÁPA időjárás