Készülnek a Gyertyafényes Adventre


2013-11-21 13:44:14  | cikk: mo  | 


Készülnek a Gyertyafényes Adventre főképe
Nem sokkal több, mint egy hét van hátra és meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún. A várakozással töltött ünnepi időszakra készül a város is. A Szent Márton-napi újbor ünnepét követően áthelyezték a faházakat a Nagytemplom nyugati oldalára, kialakították a város karácsonyfájának helyét és már a programok is összeálltak. A Gyertyafényes Advent elnevezésű program idén is hasonló keretek között várja a látogatókat, mint tavaly.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, bevált a tavalyi helyszín, a templom nyugati oldala meghitt, barátságos otthona volt a rendezvénynek. A szervezők ezért nem is kívántak eltérni ettől, a Városgondnokság munkatársai itt állították fel a különböző intézményeknek, vállalkozóknak, kézműveseknek otthont adó 12 faházat, a színpadot, és itt lesz a város adventi koszorúja, karácsonyfája, valamint a betlehem is.
- Ebben az évben mind a négy hétvégén háromnapos programmal várjuk a pápaiakat és az idelátogatókat. Péntektől vasárnapig 15-21 óra között finom ételek és italok, valamint kirakodóvásár várja az érdeklődőket. A színpadon pedig szinte folyamatosan amatőr művészeti csoportok, oktatási-nevelési intézmények karácsonyi műsora és természetesen sztárvendégek szórakoztatják a járókelőket – tudtuk meg Boros Katalintól.

Az ügyvezető hangsúlyozta azt is, az adventi rendezvénysorozat alkalmával igyekeztek lehetőséget biztosítani a civil szervezetek és intézmények számára adománygyűjtési akciójuk lebonyolítására, és persze most sem maradnak ki a szervezésből a történelmi egyházak. Minden hétvégén más-más felekezet képviselője gyújtja meg az adventi koszorú gyertyáját, s biztosítja a hétvége programjainak egy részét.

A Gyertyafényes Advent sztárvendégei közt ott lesz – többek között – Gergely Róbert, Szekeres Adrienn, a Kávészünet és St. Martin is. Az adventi programsorozat első hétvégéje november 29-december 1. között várja az ünnepelni vágyókat.

(A program hamarosan olvasható Programajánló rovatunkban)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát