A legifjabb szépkorút köszöntötték


2013-11-23 22:34:46  | cikk: HuHa  | 


A legifjabb szépkorút köszöntötték főképe
Családja és a város köszöntötte ma délben Kaposi Lajosné Margit nénit 90. születésnapja alkalmából. Az egyik belvárosi étteremben tartott kis ünnepségen az idős hölgy gyermeke, unokája, testvérei és azok családja körében ünnepelt, Pápa városa nevében pedig Unger Tamás kívánt jó egészséget és még sok derűs esztendőt Margit néninek. Az alpolgármester köszöntőjében arra emlékeztetett, a város idős lakói régről látják és régóta részesei a település fejlődésének, átélték a nagy történelmi események helyi epizódjait, amiket a fiatalabbak csak hallomásból ismernek, tudásuk és élettapasztalatuk pedig példaként áll az ifjabb generációk előtt. Margit néninek a város nevében azt kívánta, 10 esztendő múlva is ilyen mosolygósan ünnepelje születésnapját.
Margit néni 1923. november 21-én született, élete mindvégig Pápához és a Tókerthez kötődött. Már iskolás korában dolgozott, pesztonkaként tevékenykedett egy családnál, tizenöt évesen pedig segítője volt egy neves varrónőnek. 1941-ben kezdett dolgozni a Textilgyárban és egészen 1979-es nyugdíjba vonulásáig a gyár volt a munkahelye, ahol három műszakban dolgozott.
-A Textilgyárban jó közösség volt, szerettem ott dolgozni. Szinte testvéries szeretetben jártunk oda, nem volt veszekedés, jó kapcsolatban voltunk egymással, kisebb ünnepeket is tartottunk névnapokon, más eseményeken – emlékezett vissza a több évtizeddel ezelőtti időszakra.
Kaposi Lajosnénak egy fia született és egy leányunokája van, de nemcsak ők, hanem testvéreinek családjai is nagy szeretettel viseltetnek iránta és rendszeresen látogatják, segítik. Az idős hölgy ma is önállóan él kertes házában és kis veteményest is gondoz, ellátja a ház körüli teendőket, és vezeti a háztartást.
-Ameddig meg tudok főzni, nem hozatok ebédet, ott a kiskert, zöldséggel, paradicsommal, uborkával, hagymával, azt gondozom. Eljárok közeli a boltba kisebb dolgokért, a nagybevásárlást a fiamék, keresztfiamék intézik. Ott a közelben az orvosi rendelő, a gyógyszertár, oda is elsétálok – meséli büszkén.
Margit néni előrehaladott kora ellenére szellemileg teljesen friss, energikus, derűs asszony. Mint mesélte, egészségi állapota korához képest jó, meg is van vele elégedve, bár már bottal jár a biztonság kedvéért és egy-egy egészségmegőrző kúrára is befekszik a kórházba. A hosszú élet titkát nem kutatja, csak teszi a dolgát, mint egész eddigi életében.
-Különlegeset nem tudok mondani erről. Gyerekkorom óta dolgozom, a szüleimnek volt földje, markot szedtünk édesapám után, meg kapálni jártunk. Az életben van, amikor az ember kicsit elkeseredik, ha valami nem úgy sikerül, mint szerette volna. Ilyenkor vagy belenyugodtam, vagy azért próbáltam úgy csinálni a dolgokat, hogy elfogadható legyen.
A meghitt hangulatú születésnapi ebéden nemcsak fia üdvözölte kedves szavakkal Margit nénit, hanem a család legfiatalabb tagjai is köszöntötték egy-egy verssel. Az ünnepi asztalon gyertyák fénye rajzolta ki a kerek évszámot, szerettei pedig ajándékokkal halmozták el a kedves, mosolygós idős asszonyt.
Isten éltesse még sokáig Margit nénit! 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:50:08

A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál


ajánlott cikk főképe

2020-05-22 17:46:17

Május 30-án nyit az Esterházy-kastély


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 20:45:25

Megindult a digitális tantermen kívüli oktatási rend