Galamb- és baromfi kiállítás Pápán


2013-11-24 17:02:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Galamb- és baromfi kiállítás Pápán főképe
A Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornatermében háromnapos galambkiállítás rendeztek, ahol sokfajta egyeddel találkozhattak az érdeklődők. A programot a V-85 Pápa Galamb-, Baromfi-, és Kisállattenyésztő Egyesület idén rendhagyó módon a Sirályka Fajtaklubbal közösen rendezte, ugyanis a klub idén Pápán tartotta éves kiállítását, ahol a legszebb egyedeket állították ki. Dr. Pintér József Zsolt a pápai egyesület elnöke elmondta, az ország minden részéről érkezett nevezés és a sirálykák mellett számos galambfajtákat, papagájokat és baromfikat állítottak ki.
- Különlegességnek számított az araucana, azaz a farktoll nélküli tyúk, vagy említhetném a papagájokat is. Az öt bíráló külön-külön, minden egyes kiállított egyedet a fajtára jellemző standard leíráshoz viszonyítva pontozással értékelt, és az a madár kapta a legtöbb pontot, amelyik az ideálformát a legjobban megközelítette, az összbenyomáson túl tehát vizsgálták a fejet, a csőrt, a lábat, mellkast, mellfodort, színt. A baromfik minőségét erős közepesnek mondanám, vannak nagyon kiemelkedően magas értékű példányok, sajnos vannak olyanok is, amelyek nem ütik meg a minőséget, ezek bemutató jelleggel szerepelnek kiállításunkon.
Az elnök örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva most több fajta galambot állítottak ki a tenyésztők, a sirálykák tekintetében az eddig megrendezett fajtaklub kiállítások közül ez volt a legbővebb, a 150 kiállított példányból hat is fajtagyőztes minősítést kapott.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 17:55:31

Egy tucat PELC gól


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 20:10:18

Nem folytatódik az NB III-as bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-06-11 10:36:53

Augusztus 2-án rajtolhat az NB III


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 23:20:05

Meggyőző játék, szép Perutz gólok