"A szeretet hit nélkül terméketlen..." - Szent Erzsébet-napi jótékonysági est a színházban


2013-11-24 17:51:25  | cikk: mo  | 


"A szeretet hit nélkül terméketlen..." - Szent Erzsébet-napi jótékonysági est a színházban főképe
Vers és próza, népzene és néptánc, örökzöld slágerek és modern táncstílusok – a műfajok sokfélesége jellemezte a Szent Anna Plébánia szervezésében megvalósuló jótékonysági estet, melyet Szent Erzsébet tiszteletére rendeztek meg már ötödik éve. A dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő fővédnöksége és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ támogatása mellett megvalósuló rendezvény bevételét évről-évről a szegények, a hátrányos helyzetű családok megsegítésére fordítja a plébánia.

A ma esti rendezvényen köszöntőbeszédében Salgó Ferenc kanonok, plébános elmondta, sajnos egyre gyakrabban és többen fordulnak az egyházhoz segítségért, innen indult a jótékonysági est gondolata, melynek bevételét minden évben a bajba jutottak támogatására fordítják. A plébános köszönetet mondott a jelenlévőknek, a támogatóknak és a JMSZK vezetőjének, valamint munkatársainak, hogy minden alkalommal méltó otthont biztosítottak a rendezvénynek. A színházépületben zajló eseményen Salgó Ferenc hangsúlyozta, különleges apropója van az estnek, hiszen világszerte ma tartják a Hit évének zárását. A Hit évét még XVI. Benedek pápa hirdette meg, aki „A hit kapuja” apostoli levelében megfogalmazta a vallási év teendőit. A missziót Ferenc pápa fejezte be, aki talán még erőteljesebben követte a levélben foglaltakat – fogalmazott Salgó Ferenc, majd a levélből idézett: „A szeretet nélküli hit terméketlen, míg a hit nélküli szeretet kétségek között vergődő érzelem marad”.
A köszöntőben az atya szólt Szent Erzsébetről is, aki a szegényekben, a nélkülözőkben, a betegekben mindig felismerte Krisztus arcát, s akinek példája századok távolában is erre buzdít bennünket, hogy segítsük az elesetteket, a rászorulókat. A plébános köszöntőjét két oklevél átadásával zárta. Az elismerést Nagy József és Járóka Attila vehette át, akik mindketten több alkalommal önzetlen segítségükkel, munkájukkal támogatták az egyházközösséget.

A Szent Erzsébet-napi jótékonysági estet az Allegro AMI Sindő Népzenekara nyitotta rábaközi és kalotaszegi népdalokkal, majd Babos Tibor verssel, Gosztola István prózával ünnepelte e jeles alkalmat. A fellépők között volt még a JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttes kamaracsoportja, a Pápai Musical Stúdió és a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-08-09 19:37:12

31 fertőzött, karanténban több háziorvos - vasárnap esti információk a koronavírus-járványról


ajánlott cikk főképe

2020-06-20 21:24:02

Kétnapos nemzetközi kutyakiállítás Pápán