Országos bajnokságokon remekeltek judokáink


2013-11-25 16:21:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos bajnokságokon remekeltek judokáink főképe
Az elmúlt hetekben az év legnagyobb versenyeire készültek a Bakony Judo Klub korosztályos judokái. Ennek első állomása Győrszentiván volt, ahol a serdülők részére kiírt országos bajnokságot rendezték. A pápai klubot két fő képviselte, Tóth Dorottya és Vida Máté. Sajnos Máté számára nem sikerült túl jól a verseny, hiszen a nagyszámú mezőnyből nem jutott a legjobb nyolc közé. Tóth Dóri saját korosztályában korábban már országos bajnoki címet szerzett, most a két évvel idősebbekkel szállt versenybe, és itt is remek eredményt ért el: három győzelemmel egészen a bronzmeccsig menetelt, itt azonban fejet kellett hajtania az idősebb, rutinosabb ellenfele előtt. A sportolót mindenképp óriási dicséret illeti, mivel ebben az évben két országos bajnoki címet szerzett, a diákolimpián ezüstéremmel gazdagodott, ezenfelül ahol indult, minden regionális versenyt megnyert, jelenleg ő a Bakony Judo Klub legeredményesebb versenyzője. A következő megmérettetést, az újpesti bajnokságot már Mezei Csaba értékelte.
- Az elmúlt hétvégén az UTE Judocsarnoka adott otthont a felnőtt másodosztályú országos bajnokságnak, ahol városunkat a Bakony Judo Klub és a Pápai SE egy-egy versenyzővel képviselte. Molnár Gergőnek a -73 kilogrammos súlycsoportban 15 fős mezőnyben kellett harcolnia a helyezésekért, Gergő remekül helytállt hiszen három győzelemmel a rendkívül értékes ötödik helyet szerezte meg. Vörös Seronnak talán még Gergőnél is nehezebb dolga volt, hiszen a mindössze 15 éves pápai judokának a nála lényegesen tapasztaltabb, rutinosabb ellenfelek ellen kellett helytállni. A korábban diákolimpiai ezüstöt szerző Seron azonban nem vallott szégyent a felnőttek között sem, mérlege három győzelem, egy vereség, ami a második helyet jelentette számára, mely egyben a klub női versenyzői közül az idei első felnőtt országos bajnoki érmét is jelentette. Seron ezzel koronázta meg egész éves nagyszerű versenyzését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 19:52:06

Zártkapus meccsek várnak a Perutz FC-re


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 14:41:17

Szombaton adják át a rekortános futópályát


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 13:38:24

Atlétika: Füredi Dániel Eb-szintet dobott