Ülésezett a PNNÖ


2013-11-26 10:57:39  | cikk: mo  | 


Ülésezett a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) ma délelőtt. A Pillerné Fódi Ilona elnök vezette ülésen elhangzott, a köznevelési törvény vonatkozó paragrafusa szerint az oktatási-nevelési intézmények felvételi körzeteinek meghatározásához szükség van a települési önkormányzatok, a nemzetiséghez tartozó gyermekek óvodai és iskolai nevelése tekintetében pedig a nemzetiségi önkormányzatok véleményezésére. A PNNÖ véleményezte az előterjesztést és egyetértett azzal a határozati javaslattal, amely kimondja, hogy a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola beiskolázási körzete a nemzetiségi nevelési feladatokat tekintve Pápa város teljes közigazgatási területe.

A PNNÖ a vegyes ügyek keretében három igen szavazattal döntött arról is, hogy támogatja a Munkácsy-iskola vezetésének azon kezdeményezését, mely szerint az idegennnyelvi munkaközösséget a „Miniszteri Elismerő Oklevél”-cím elnyerésére terjesztené föl. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri oklevelét a munkáját hosszú ideje színvonalasan végző csoport, vagy munkaközösség kaphatja.

Az elnök tájékoztatott arról is, hogy az előző ülésen helytelenül hangzott el a PNNÖ adventi hangversenyének időpontja. Az ünnepi alkalmat december 13-án pénteken, 17 órai kezdettel a Szent József kápolnában tartják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-24 19:16:43

Üléseztek a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 11:27:46

Ön melyik fejlesztést választaná? Szavazzon!


ajánlott cikk főképe

2019-10-12 11:06:23

Százszorszép anyanyelvünk


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 02:57:56

Dr. Áldozó Tamás: végtelenül megtisztelő, hogy 8 év után újabb öt évre én vagyok a város polgármestere


PÁPA időjárás