Nagy lépést tett a legjobb nyolc közé jutás felé a Lombard Pápa


2013-11-27 15:20:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagy lépést tett a legjobb nyolc közé jutás felé a Lombard Pápa  főképe
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Lombard Pápa az NB II-es pontvadászatban harmadik helyen álló Siófokhoz látogatott. Az elmúlt bajnokságban a két csapat még a bennmaradásért vívott harcot, akkor Tóth Bálint fiai örülhettek a lefújást követően. Horváth Károly csapata az odavágón mindenképp olyan eredményt szeretett volna elérni, mellyel marad esély a visszavágón is. A mieink a Szűcs L. – Nagy T., Struhar, Rodenbücher, Présinger – Szabó O., Sekour, Tóth G. – Király B., Griffiths, Orosz M. kezdővel futottak ki a gyepre, és a bfc-siofok.hu tájékoztatása szerint már a második percben megvolt az első lehetőségük, ekkor Griffiths agresszív labdaszerzését követően Sekour bombázott mellé. Az első siófoki próbálkozásra a hetedik percig kellett várni, ekkor Tímár passza után Peszmeg lőtt ballal fölé. A 23. percben megszerezték a vezetést a mieink, Orosz Márk ballábas, 18 méteres próbálkozása a kapufáról a hálóba pattant 0-1. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Siófok, Tímár labdáját Papp Máté adta be az alapvonalról, Pál érkezett és lőtt, de lövését blokkolták, a hazaiak szerint kézzel. A szünet utáni első percben megduplázta előnyét a Lombard, Orosz adta be a labdát Pécseli mellett, Griffiths érkezett a rövidre és a hálóba pörgetett 0-2. A 66. percben szépítettek a Balaton partiak, Tajthy rúgta le Gárdost az alapvonalnál, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Gárdos adta be, Peszmeg fejese a kapufán csattant, a kipattanót Pál pedig a hálóba stukkolta 1-2. Negyed órával a lefújás előtt kis híján egyenlítettek a hazaiak, Gárdos ment el nagy lendülettel a baloldalon, lövésébe beleléptek, majd a felpattanó labdát Szűcsnek kellett szögletre tolni. A hosszabbításban kevésen múlt az újabb pápai találat, Sekour egy testcsellel becsapta Tímárt, majd kiugratta Keneseit, aki a kimozduló Kiss Máté felett melléemelt, így maradt a 2-1-es vendégsiker.

Siófok - Lombard Pápa 1-2 (0-1) Gsz.: Pál A. ill. Orosz, Griffiths

Siófok: Kiss M. - Pécseli, Tímár, Fehér, Menyhárt - Pál, Vass, Peszmeg, Papp M. ('58 Gárdos) – Bogáti ('65 Fülöp), Dajic('58 Horváth)

Lombard Pápa: Szűcs L. – Nagy T. (Tajthy, a szünetben), Struhar, Rodenbücher (Nagy S., 52.), Présinger – Szabó O., Sekour, Tóth G. – Király B. (Kenesei, 71.), Griffiths, Orosz M. 

A visszavágót december 4-én 16 órától rendezik a Perutz Stadionban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:07:45

Felfüggesztették az NB-s meccseket


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 20:37:28

Kettős PELC siker


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-03-03 10:16:07

Egy lépésre a bajnoki címtől a Szabadgyalog SE