Péntektől kezdődik az adventi vásár a Fő téren


2013-11-27 16:13:55  | cikk: mo  | 


Péntektől kezdődik az adventi vásár a Fő téren főképe
Éppen a város karácsonyfáját állították fel a Városgondokság munkatársai ma délelőtt, amikor dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ intézményvezetője sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet az adventi vásár és programsorozat részleteire. Gőzerővel zajlanak az előkészületek, hogy advent első hétvégéjére minden készen álljon a Gyertyafényes advent lebonyolításához.

A nagyszabású programsorozat tavaly debütált az akkor még épülő Fő téren, idén a helyszín nem változott, a vásár és a programok ismét a Nagytemplom nyugati oldalában várják az ünnepelni vágyókat. Baloghné Uracs Marianna elmondta, a zimankós hidegben az adventi időszakot meghittséggel, kellemes hangulattal, kulturális programokkal, karácsonyi étel- és italkínálattal, kézműves vásárral, valamint játszóházzal kívánják megtölteni. A Gyertyafényes advent rendezvényei november 29-től minden hétvégén három napon át, péntektől vasárnapig 16-20 óráig várják a járókelőket. 
A változatos programkínálatban helyi és amatőr művészeti csoportok, gyermek- és felnőttfellépők, valamint profi művészek műsorai szórakoztatják a közönséget. Advent első hétvégéjén Szeles Jószef színművész produkciója és Gergely Róbert koncertje múlatja az időt a Fő téren.

Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, azzal, hogy a tér nyugati oldalán helyezték el a kirakodóvásárnak otthont adó 12 faházat, azt szeretnék érzékeltetni, hogy a térnek számos olyan területe van, amely egy-egy nagyrendezvény lebonyolítására kiválóan alkalmas. A polgármester szólt arról is, a jégpálya építésének előkészületei hamarosan megkezdődnek, melyet aztán december második felében vehetnek majd birtokba a pápaiak. A városvezető kiemelte azt is, az adventi vásárral nem a plázákat szeretnék kellemetlen helyzetbe hozni, hiszen a kirakodóvásárban nem tömegtermékeket, hanem egyedi, kézműves ajándéktárgyakat vásárolhatnak a pápaiak. Áldozó Tamás az adventi programsorozat közösségformáló erejét is hangsúlyozta. A tavalyi tapasztalatok szerint kiváló találkozóhelye volt a helyieknek a Fő téren megrendezett adventi vásár. 
A polgármester megjegyezte azt is, ebben az esztendőben is a történelmi egyházak képviselői gyújtják meg a város adventi koszorújának egyes gyertyáit, és biztosítják a programok egy részét. Áldozó Tamás felhívta a figyelmet a mondvai és háromszéki gyerekek érkezésére is, akik advent második hétvégéjén, pénteken adnak műsort a színpadon, és kiemelte a programok közül a kovásznai polgármester feleségének fellépését is, amely ugyanúgy december 6-án, pénteken lesz a Fő téren.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-20 21:32:45

Településkapuk és lámpás kereszteződés


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 17:45:08

Szüneteltetik a nyilvános liturgiákat, de a templomok nyitva vannak