Szövegértési verseny a katolikus iskolában


2013-11-28 18:58:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szövegértési verseny a katolikus iskolában főképe
„Olvasni gondolkodás nélkül zavarossá tehet, gondolkodni olvasás nélkül tévútra vezethet”. Clairvaux-i Szent Bernát gondolataival kezdődött a járási szövegértési verseny 4-5-6. osztályosoknak ma délután a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában, amit immáron harmadik éve szervez meg az intézmény. A verseny szervezője, Schrei Balázs elmondta, a megmérettetésre 25 kisdiák nevezett tíz iskolából.
- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket arra sarkalljuk a mai világban, hogy olvassanak. Ezért is szerveztük meg a már hagyományos szövegértési versenyt. A feladatokat az iskola magyartanárai állították össze. A zsűri elnöke dr. Hauber Károly, a Türr István Gimnázium tanára volt, a versenyfeladatokat pedig a kísérő pedagógusok ellenőrizték.
A negyedikeseket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ gyermekszínházi bérletének darabjaiból kérdeztük, a nagyobbaknak pedig Az igazi Patch Adamas című szövegrészt kellett értelmezniük és válaszolniuk a kérdésekre - tette hozzá a szervező.
A szép számban megjelent diákokat és kísérő tanáraikat Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató köszöntötte, aki mint mondta, a szövegértés nagyon fontos, hiszen, aki nem tudja értelmezi az olvasott szöveget, nehezen boldogul a világban.
A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek, de minden résztvevő emléklappal térhetett haza.
Eredmények a későbbiekben várhatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-19 18:02:39

A holnap művészei


ajánlott cikk főképe

2019-10-20 20:58:43

25 éves a nőszövetség


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:46:27

335 ezer forint adomány a beteg gyermekek javára


ajánlott cikk főképe

2019-12-07 12:44:13

Már lehet pályázni a helyi vállalkozói díjakra


PÁPA időjárás