Hálát adtak a sikerekért - ünnepelt a Nehéz Légiszállító Ezred


2013-11-29 20:28:09  | cikk: mo  | 


Hálát adtak a sikerekért - ünnepelt a Nehéz Légiszállító Ezred főképe
Happy Thanksgiving! Boldog Hálaadást! - így köszöntötték ma este a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) katonái, valamint a hozzá kapcsolódó szervezetek dolgozói egymást és családtagjaikat. A Pápán települt 12 nemzetiségű katonai szervezet tagjai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden évben közös rendezvénnyel ünnepeljék a jobbára észak-amerikai ünnepet.

Trevor Nitz ezredes, a HAW parancsnokhelyettese elmondta, fontos ez mindannyiuk számára, hiszen a hálaadás ünnepe mögött húzódó gondolat, mely a család együvé tartozására, a közösségi erőre és a szeretetre épül, minden nemzet számára nagy jelentőséggel bír. A parancsnokhelyettes kiemelte, a hálaadás többszáz éves tradíció, mely ünnepen kezdetben az ősszel betakarított termésért mondtak köszönetet. Az amerikai nemzeti ünnep szokásai szerint ilyenkor a családok, rokonok, barátok, ismerősök összeülnek, hogy együtt adjanak hálát az Istennek mindazért, ami megadatott. Trevor Nitz elmondta, az ezred és az itt települt szervezetek számára azért is fontos ez az ünnep, mert a közösség ilyenkor ad hálát azokért a mérföldkövekért, eredményekért, melyeket a négy éve Pápán állomásozó HAW maga mögött tudhat.

Az ünnep gyökereiből adódóan hálaadáskor kiemelt helyen szerepel a gasztronómia. A rendezvényen az ezred tradicionális hálaadás-napi vacsorával vendégelte meg a meghívottakat. A programon részt vettek mindazon vállalkozások, szervezetek és intézmények képviselői, amelyek a Nehéz Légiszállító Ezreddel együttműködnek. Trevor Nitz ezredes e tekintetben megjegyezte azt is, ezzel is köszönetüket, hálájukat kívánják kifejezni azért, hogy a város közössége befogadta a többnemzetiségű ezred katonáit és családtagjaikat. A parancsnokhelyettesi köszöntő után az ezred tábori lelkésze mondott imát, s áldotta meg az ünnepi asztalt.
A hagyományos hálaadásnapi vacsorából nem hiányozhatott a pulyka, melyet burgonyapürével, zöldségkörettel és áfonyaszósszal tálaltak. A tápláló vacsora után süteményt is fogyaszthattak a vendégek. A desszert is tradicionális volt: hálaadáskor, az ősz végéhez közeledve sütőtökös pite kerül a közösség asztalára.  

Képek:

nincsenek képek

Van is miért köszönetet mondani és hálát adni, hiszen a HAW november 13-án átlépte a 12 ezer repült órát. A 12 ezer repült órát a SAC-1-es oldalszámú gép teljesítette; mégpedig egy Finnországot, Norvégiát és Svédországot is érintő, összetett szállítási feladat során. Négy évvel ezelőtti megalakulása óta az ezred több mint 840 küldetést hajtott végre. Ezek során több mint 36 220 tonna szállítmányt, illetve 47 ezernél is több utast juttatott el rendeltetési helyére – adta hírül a honvedelem.hu. Az ezred egyébként 2010 májusában érte a kezdeti műveleti képességet és pontosan egy évvel ezelőtt a teljes műveleti képességet. Ez utóbbi szintén nagy mérföldkő a HAW életében. 

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 16:19:36

Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 21:51:37

Rézfúvós együttes a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga