Aradi László atya előadása a Kolping Családnál


2013-11-30 18:32:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Aradi László atya előadása a Kolping Családnál főképe
Tegnap este a pápai Szent László Kolping Család meghívására tartott előadást Aradi László káplán a Szent Anna Plébánia hittantermében, amelynek témája „A hit világossága - Ferenc pápa enciklikájának bemutatása” volt. A téma több szempontból is aktuális volt, mondta az atya.
- November 24-én, Krisztus Király vasárnapján zárult le a Hit éve: az az egy esztendőt átölelő időszak, amikor az egyház szándéka szerint a hívő katolikusoknak alkalmuk volt elmélyülni hitük megértésében és megélésében. Másrészt mindig is aktuális a hitünkről történő közös gondolkozás és eszmecsere. A hit ugyanis nem csupán megkövült dogmák halmaza - mint ahogyan azt sokan tévesen gondolják -, hanem éppen ellenkezőleg: élő valóság. A hittételek „holt betűi” azáltal válnak élővé, hogy általuk kapcsolatba kerülünk az Élő Istennel, hiszen ezek a hittételek Őróla szólnak, Ővele ismertetnek meg minket. Ebből a találkozásból fakad aztán élet a számunkra, valamint a többi ember számára is. Hiszen ha felismerem, hogy az Isten szeret engem, bennem is szeretet fog ébredni, és ezt tovább akarom majd adni másoknak. Ahogyan az enciklika is megfogalmazza: „A hit célja, hogy szeretetet váltson ki”- mondta Aradi László.
Az előadás végén az atya mesélt a jelenlevőknek Pápára kerülésének körülményeiről és az eddigi pozitív tapasztalatairól.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 08:51:27

Vigyázzunk rájuk!


ajánlott cikk főképe

2020-02-12 13:18:59

Kincsek az utak mentén


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya