Nyílt napot szervezett a Pannon Egyetem


2013-12-05 11:30:20  | cikk: mo  | 


Nyílt napot szervezett a Pannon Egyetem főképe
A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának, valamint Gazdaságtudományi Karának szakemberei települtek ki standjukkal az egyetem pápai Neveléstudományi Intézetében. A nyílt napon a két kar oktatói fogadták az érdeklődő diákokat, a végzősök átfogó képet kaphattak a Pannon Egyetemen, így természetesen a helyben induló szakokról. Dr. Zsolnai Józsefné dr. Mátyási Mária intézetigazgató elmondta, nagyon fontos számukra a nyílt nap megszervezése, hiszen köztudott, hogy manapság előszeretettel választják a diákok az olyan képzési helyeket, melyek nem esnek nagy távolságra lakóhelyüktől. Ezért olyan fontos, hogy behatóan ismerjék a Pannon Egyetem kínálatát – fogalmazott az igazgató. Az intézet vezetője tájékoztatott a Pápán induló képzésekről is.
- Minden évben indult - és így lesz ez jövőre is - a pedagógia alapszak. Mind levelező, mind nappali tagozatra jelentkezhetnek a végzősök. A levelezőt olyan diákok szokták választani, akik már rendelkeznek szakmával és szakoktatók szeretnének lenni. Ehhez fontos a pedagógiai kompetencia és nálunk ezt megszerezhetik. Már működő pedagógusoknak pedig a neveléstudományi mesterszakot ajánljuk, és természetesen a pedagógus továbbképzési programokat, melyek szakvizsgát adnak, pl. tehetségpedagógiából, vezetőképzésből, mentorképzésből.
Dr. Zsolnai Józsefné dr. Mátyási Mária hangsúlyozta, a pápai intézetben komoly tárgyi és környezeti kultúra várja a hallgatókat. Nagy könyvtárral és számítógépparkkal rendelkeznek, minden oktatójuk Phd. tudományos fokozattal rendelkezik, és az ide jelentkező diákok kis csoportokban, személyre szabott képzésben részesülnek.

Több pápai középiskola diákjai éltek a lehetőséggel és ellátogattak a Pannon Egyetem pápai intézetébe. Szabó Szintia varrónőnek tanul az Acsády Ignác Szakképző Iskolában. Szintia még nem tudja pontosan milyen irányban tanulna tovább, de szívesen tanul nyelveket. Így főként az angol szak után érdeklődött.

Kapcsándi Klaudia a Közgázban végez ebben a tanévben. Azért jött el a mai nyílt napra, hogy minél hitelesebb és konkrétabb információkat kapjon az egyetemen folyó képzésekről és oktató munkáról. Ő legszívesebben művészeti karon tanulna, de alternatíva számára a magyar pedagógiai szak is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-02-03 20:43:30

Kisgrafikák a nagyvilágból


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 14:31:30

Elmarad a Dürer kiállítás megnyitója, de a tárlat látogatható lesz