Karácsonyváró idegennyelvi vetélkedő a Weöresben


2013-12-14 14:36:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Karácsonyváró idegennyelvi vetélkedő a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően szervezte meg azt a karácsonyváró idegennyelvi vetélkedőt, melyen negyediktől nyolcadik osztályig vehettek részt a tanulók. A feladatokat az iskola nyelvtanárai állították össze.
- Két tanéven keresztül négyszer szervezünk hasonló programot. Ez az első ilyen vetélkedő, melynek témája a karácsonyvárás. Célunk az volt, hogy az adott országok karácsonyi szokásaihoz közelebb kerüljenek a gyerekek, mindenki ahhoz, amelyik nyelvet tanulja. A diákok osztályonként 10 helyszínen vehettek részt különböző játékos, vidám feladatokban, mint például a memóriajáték, a szósaláta és a célbadobás. Természetesen voltak kreatív programok is, mint az adventi koszorú-, a Christmas cracker- és a mézeskalács-készítés. Az egyik teremben német és angol nyelvű verspuzzle várt a diákokra, miközben karaoke és karácsonyi képkészítés is színesítette a délutánt - tájékoztatta hírportálunkat Gőgös Zoltánné szervező.
Szigeti Ákosnak, a 8. osztályos fiúnak leginkább a karaoke tetszett, mivel nagyon szeret énekelni, de tetszett neki a szósaláta is, ahol különböző angol szavakat kellett megkeresni.
Kovács Dorottya 8. b osztályos tanuló a szósalátát élvezte legjobban, ahol ki kellett keresni a szavakat, majd a jelentésüket. A fiatal lány szerint jó csapatuk volt, akik együtt tudtak dolgozni.
A tanulók két korcsoportban, 4-5. és 6-8. osztályban versenyeztek. A legjobbak oklevélben részesülnek. Az eredményhirdetés hétfőn lesz. A legszebb alkotásokból tárlat is nyílik majd a közeljövőben.
A soron következő idegennyelvi vetélkedő tavasszal lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-23 15:58:32

Készül a csomópont


ajánlott cikk főképe

2019-05-31 19:36:16

Diáknap a Mezőben


ajánlott cikk főképe

2019-07-31 18:42:23

Szombaton tartják a Tókertben élők városrészi napját


ajánlott cikk főképe

2019-07-01 09:28:23

Megkezdődött a Korvin-Korona csomópont átépítése


PÁPA időjárás