Karácsonyi ünnepség az idősek otthonában: "A szeretet láthatatlan, de mindent átjár"


2013-12-21 17:30:27  | cikk: mo  | 


Karácsonyi ünnepség az idősek otthonában: "A szeretet láthatatlan, de mindent átjár" főképe
Lélekemelő, meghitt műsorral kedveskedtek az idősek számára a Vörösmarty utcai otthonház gondozói, ápolói az Egyesített Szociális Intézmények központi karácsonyi ünnepségén. A rendezvényen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője, dr. Vörös Ibolya, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, Venczel Csaba, a körzet önkormányzati képviselője, Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI vezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője és Magasy Zsolt alezredes, a MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese.

A programon Koscsisák Mónika, a Vörösmarty utcai otthonház vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd felidézte a régmúlt karácsonyok emlékét, hangulatát, ízeit, illatait. Elmondta, az egyedüllét talán karácsonykor fáj a legjobban, főleg ilyenkor érezzük úgy, hogy tartozni kell valakihez, valahová.
- Mi itt egy nagy családban élünk, együtt töltjük időnk nagy részét, együtt sírunk, együtt nevetünk. A mai estén együtt üljük körül e közösen feldíszített karácsonyfát és együtt várjuk a kereszténység legnagyobb ünnepét, a Megváltó születését, a szeretet, az öröm, a békesség ünnepét. Karácsonykor megálljt parancsolunk a rohanásnak, csendet teremtünk magunkban, és ünnepi fények színesítik a szürke hétköznapok hangulatát. Karácsony a szeretet ünnepe. A szeretet láthatatlan, de mindent átjár, felsugárzik egy mosolyban, megcsillan a fenyőfa ezüstjén – fogalmazott köszöntőjében a részlegvezető.

Az otthonház munkatársai meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit, majd Áldozó Tamás kívánt meghitt ünnepeket a résztvevőknek.
- Karácsony este gyújtson mindenki gyertyát. A gyertya fényétől legyen világosság. Olyan világosság, amelyet nem villanykörte fényével nem lehet elérni. Legyen olyan, amelyet belülről is lehet látni. A gyertya lángjától legyen melegség is. Olyan melegség, amelyet fűtőberendezéssel nem lehet elérni. Olyan melegség, amely belőlünk árad és betölt körülöttünk mindent. Ebben a fényben és ebben a melegségben legyen ott mindenkivel mindenki. Mindenki, aki fontos. Fogják meg egymás kezét akár gondolatban, akár a valóságban. És ebben a fényben és melegségben legyenek együtt. Karácsony este olyan napja az esztendőnek, amely alkalmas arra, hogy mindez hihető és átélhető legyen – hangzottak el a polgármester szavai.

Az otthonház munkatársai által összeállított műsorban verssel működött közre Kiss Kata, fuvolával Szalai Regina, valamint énekkel és verssel Koscsisák András, a Veszprémi Pannon Várszínház művésze.

Az összeállítást követően Magasy Zsolt alezredes nyújtotta át a Bázisrepülőtéren indított jótékonysági akció bevételét. A parancsnokhelyettes elmondta, a reptér Pápához és a közösséghez tartozik. Ezt szerették volna erősíteni azzal az adománygyűjtő akcióval is, melyet a bázison szerveztek. Az önzetlen adakozók jóvoltából az alezredes 100 ezer forintot nyújtott át a Gondozási Központ javára.

A rendezvény végén Szalainé Tihanyi Andrea köszönetét fejezte ki a pénzadományért, melyet tárgyi eszközök vásárlására fordítanak majd.
A Szociális Ellátásért Alapítvány jóvoltából az otthonház lakói ajándékcsomagot vehettek át a mai programon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-14 18:28:42

Új járdát kapnak a Második utcaiak


ajánlott cikk főképe

2019-09-12 17:35:51

A polgármester is köszöntötte a 90 éves Döbröntei Istvánnét


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 11:27:46

Ön melyik fejlesztést választaná? Szavazzon!


ajánlott cikk főképe

2019-07-16 12:35:06

Szintre hozzák a gyalogosfelületeket az Esterházy-kastély előtt


PÁPA időjárás