Lezajlottak a részönkormányzati ülések


2013-12-23 19:26:51  | cikk: mo  | 


Lezajlottak a részönkormányzati ülések főképe
Mindhárom településrészi önkormányzat megtartotta soron következő ülését. Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának, Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzatának és Tapolcafői Városrész Önkormányzatának testülete véleményezte a városi képviselő-testület által december 31-én tárgyalandó rendelettervezeteket, majd helyi ügyekről döntöttek.

Mindhárom részönkormányzat képviselői elfogadásra javasolták a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermekek és a fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló, illetve a talajterhelési díjról szóló rendelettervezeteket.

Az üléseken elhangzott, 2014. január 1-jétől az átmeneti segély, a temetési segély és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás önálló ellátási formája megszűnik és önkormányzati segéllyé olvad össze. Az önkormányzati segély létfenntartást veszélyeztető élethelyzetben, illetve létfenntartási gondokkal küzdő személyek részére állapítható meg. Az eljárási rend és a segély megállapításának főbb szempontjai nem változtak – derült ki az üléseken.

A talajterhelési díjjal kapcsolatosan elhangzott, a jelenleg hatályos rendeletben foglalt megemelt díjat február elsején vezették be. A gyakorlati tapasztalatok szerint sokan nem tudják vállalni a rákötés költségét és a talajterhelési díj megfizetését, ezért a díjmentesség és díjkedvezmény igénybevételének lehetőségét további egy évvel meghosszabbítanák.

A borsosgyőri településrészi önkormányzat képviselői – Varga Zoltánné és Tóth József, valamint az elnök, Máté István – döntöttek arról, hogy a kéttornyúlaki óvoda eszközfejlesztésére 20 ezer forintot, a borsosgyőri művelődési ház eszköz- és berendezésvásárlási céljaira pedig 380 ezer forintot különítenek el.

Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzatának képviselői – Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné és Velti József , valamint az elnök, Máté István – szintén döntöttek a 2013. évi előirányzat felhasználásáról. A testület szintén a kéttornyúlaki óvoda eszközfejlesztését támogatja 20 ezer forinttal, ezenkívül 180 ezer forintot különített el a művelődési ház számítástechnikai eszközparkjának bővítésére.

Kéttornyúlakon a testület tagjai beszámolót hallgattak meg a településrész közbiztonságáról. Bauer Tibor rendőrőrnagy a város talán egyik legnyugodtabb településrészének nevezte a kéttornyúlakit. A közrendvédelmi osztályvezető azonban figyelmeztetett, a városban és környékén október második felében tapasztalt vagyon elleni bűncselekményekre, betörésekre. A rendőrőrnagy felhívta a lakosság figyelmét, legyenek kellően óvatosak és körültekintőek értékeik megóvása érdekében.

A tapolcafői testület – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla és az elnök, Zsegraics Gyula – beszámolót hallgattak meg a MÉKI-R Kft. tevékenységéről, majd kérdéseket intéztek a Kft. ügyvezetőjéhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-04 23:24:15

Csülök, cicege, bor és szórakoztató programok - elkezdődött az ötnapos fesztivál


ajánlott cikk főképe

2019-11-07 17:54:32

Névadójukra emlékeztek az erkelesek


ajánlott cikk főképe

2019-07-31 18:42:23

Szombaton tartják a Tókertben élők városrészi napját


ajánlott cikk főképe

2019-09-05 11:51:20

A legmodernebb wifi rendszert telepítették a Fő térre


PÁPA időjárás