Az újévet köszöntötte Pápa Város Fúvószenekara


2014-01-02 10:07:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az újévet köszöntötte Pápa Város Fúvószenekara főképe
Frank Sinatra és a swing világába kalauzolta el tegnap este Pápa Város Fúvószenekara a közönséget a mára már hagyományosnak mondható teltházas Újévi Fúvós Show keretein belül. A város fúvósai immáron tizedik alkalommal örvendeztették meg a zenebarát közönséget az újév első estéjén a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
Az első Fúvós Showt 2005. január 1-jén rendezték meg Hetyei József elgondolása alapján. Ez egy óriási ötlet volt, több száz zeneszerető ember megmozdítása érdekében. A műsorban elsősorban könnyűzenei számok, ismert keringők, operettdarabok szerepeltek, kísérve tánccal, látványelemekkel és mérhetetlen fúvószenével. A 2006-os koncerten ismét operett slágerek, olasz, magyar indulók, dixi-számok voltak műsoron. 2007-től megtörténetek az első lépések a show felé, polkák és szólok színesítették az összeállítást. 2008-ban már felkészítő tábor segített a sok új produkció megtanulásában. Nagy falat volt a Carmina Burana bemutatása, emellett a Doors koncert, a Stick figures dobszólóval nagy kedvencei lettek a csapatnak. 2009-ben Horváth Adrián vette védőszárnyai alá a csapatot. 2010-ben Horváth Adrián hangszerelései között több popdal is műsorra került. 2012-ben a Szó és Kép Színpad narrátor-színdarabja új oldalát világította meg a felkonferálásnak. Tavaly pedig Végh Zsolt konferálta a koncertet, most pedig itt vagyunk a 2014. évi shown – mesélte Móczár Bence, aki az előadás során végigkalauzolta a hallgatóságot a Fúvós Show tíz évén.
A vidám műsor első felében Ekanem Bálint Emota kísérte a zenekart énekével, felcsendült a What a wonderful world, a My way, a Sing sing, sing és a Hit the Road Jack is.
A szünetben pezsgős koccintásra várták a tagok a jelenlevőket, majd a második részben jól ismert Bon bon dallamok csendültek fel, mint például a Valami Amerika, a Köszönöm és a Holnaptól, melyet Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes énekese szólaltatott meg. A hangulatot a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület és a győri Jazzmin Boogie KTSE táncosainak látványos fellépése fokozta. A koncerten közreműködött még a Szó és Kép Színpad és a Hanság Big Band is. Az előadás jó hangulatához hozzájárult a bárpultnál felszolgált ízletes koktélok kínálata is a város egyik éttermének jóvoltából.

Horváth Adrián kiemelte, egy jubileumi műsort összeállítani nem könnyű feladat.
- Az idén egy olyan komplett műsort akartunk összeállítani, ami egy egész. A tavalyi Blues Brothers Showban Ekanem Bálint énekelt, akivel nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki, ezért idén is felkértük, hogy tartson velünk az Újévi Show-ban. A repertoárt általában én állítom össze, s a tagok ezzel mindig egyet is értenek - mondta mosolyogva.
- A 2013-as év szerencsére a zenekar életében sikeres volt. Rengeteg fellépésünk volt, jártunk Olaszországban, onnan egy második helyezéssel térhettünk haza. Erre nagyon büszkék is vagyunk. A tavalyi Blues Brothers Show rendkívül népszerű volt, ezért többször is előadtuk a város különböző rendezvényei keretében. Reméljük a 2014-es év is ilyen mozgalmas lesz.

Szolnoki Péter hírportálunknak elmondta, nagy örömmel tett eleget a meghívásnak, hiszen már régóta tervezték Horváth Adrián karnaggyal a közös fellépést. A kiváló hangú énekestől megtudtuk, a karnaggyal osztálytársak voltak a Magyar Honvédség Zeneművészeti Szakközépiskolájában, s azóta is tartják a kapcsolatot. Elmondása szerint a pápai fúvószenekar nagyon jó, élmény volt velük fellépni. Mivel ő fuvolista, ezért a fuvolaszekciót különösen figyelte, akik szerinte rendkívül jól játszottak.
Végül boldog, békés újévet kívánt mindenkinek.
A hangverseny a New York, New York-kal, a közkedvelt Radetzky-indulóval és a Búcsúdallal zárult. A közönség a több mint két órás zenei élményt vastapssal jutalmazta.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-10 15:48:54

Az önkormányzat javaslatokat vár a holokauszt pápai áldozatainak emlékéve programjaira


ajánlott cikk főképe

2018-11-30 22:52:49

Az internetes zaklatásról a petőfiseknek


ajánlott cikk főképe

2018-12-20 23:57:01

Ötletek környékbeli kirándulásokhoz


ajánlott cikk főképe

2018-10-01 11:51:11

A belvárosban énekeltek az erkelesek


PÁPA időjárás