Alpha kurzus: Terített asztaloknál a hit kerül terítékre


2014-02-04 19:48:55  | cikk: mo  | 


Alpha kurzus: Terített asztaloknál a hit kerül terítékre főképe
Újabb hitmélyítő sorozatot indított a Református Egyházközség a gyülekezeti házban. Az ún. Alpha kurzust minden év tavaszán és őszén meghirdeti a közösség, ez már a nyolcadik sorozat, amelyet a keresztény hit alapjainak megismerésére indítottak. Márkus Mihály református lelkipásztor érdeklődésünkre elmondta, az Alpha kurzus elsődleges célja ugyanis, hogy hozzásegítse a résztvevőket a keresztény hit alapjainak megismeréséhez, de alkalmas a már hitre jutottak hitmélyítéséhez, sőt, használható a hittől eltávolodott emberek visszasegítésére is.

Ahogy a programsorozat elnevezése is mutatja – az alpha, a görög ABC első betűje – , a legalapvetőbb kérdések kerülnek terítékre. Kicsoda Jézus? Miért halt meg Jézus? Hogyan lehetek biztos a hitemben? Miért és hogyan imádkozzam? Miért és hogyan olvassam a Bibliát? Hogyan állhatok ellen a gonosznak? Miért és hogyan beszéljünk másoknak Jézusról? Isten ma is gyógyít? Mi az egyház? Ilyen és ehhez hasonló számtalan kérdés vetődik fel a tematikus foglalkozássorozatok alkalmával.
Sőt, valóban terítékre kerülnek a témák, hiszen az Alpha kurzus egy-egy programjának különleges forgatókönyve van. Az alkalmak minden héten közös étkezéssel kezdődnek. Márkus Mihály hangsúlyozta, a terített asztaloknál, a közös étkezések alkalmával megnyílnak az emberek. Rendkívül fontos a hosszú nap utáni megérkezés érzése. Az étkezés és az asztal mellett folyó beszélgetések összekovácsolják a közösséget. Ugyanezt a célt szolgálja a közös éneklés és a kiscsoportos foglalkozás, mely szintén a kurzus alkalmainak része. A beszélgetések, foglalkozások mellett minden alkalom magában foglal egy előadást is, melyet filmekkel, vetített képes bemutatókkal tesznek még színesebbé.

Márkus Mihály hozzátette, minden kurzusnak ugyanaz a tematikája, de amitől igazán különlegessé és izgalmassá válik, az a résztvevők sokszínűsége. A könnyed beszélgetésekből sok minden kiderül az egyházról, a hitről, Jézusról és természetesen a világról, vagy akár saját magunkról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:17:15

Ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-12-22 23:06:32

Négy gyertya ég


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 17:43:33

Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2019-12-14 08:42:53

Adventi hangverseny a német nemzetiségi önkormányzat szervezésében