Adományokból vásárolt eszközöket az ESZI


2014-02-07 14:20:54  | cikk: mo  | 


Adományokból vásárolt eszközöket az ESZI  főképe
Két nagyobb összeggel támogatták az „Időskorúak szociális ellátásáért” Alapítványt a bázisreptéren települt katonai és civil szervezetek. Az előző év során a Boeing 700 ezer forintot adományozott az alapítványnak, míg a MH Pápa Bázisrepülőtér által szervezett jótékonységi akcióból 100 ezer forint gyűlt össze. Az alapítvány a nagyösszegű pénzadomáyokat az Egyesített Szociális Intézmény Gondozási Központjának eszközvásárlására fordította. Az ellátottak gondozását segítő eszközök ünnepélyes átadását ma délelőtt tartották.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér által felajánlott összegből vérnyomás-és vércukormérőket, infralámpát, olajradiátorokat és messzírozógépeket várásoltak, míg a Boeing cég felajánlásából négy darab benzines kerékpárt szerezhetett be az intézmény. Az eszközök a házi segítségnyújtást végző gondozónők munkáját segítik.
- A gondozónők számára rendkívül nagy segítséget nyújtanak ezek az eszközök. Az ellátotti körbe közel 150 fő tartozik, akiket otthonukban segítik, támogatják a gondozónők, sokszor 10-15 kilométeres távolságot is meg kell tenniük, hogy eljussanak az gondozottakhoz, így a kerékpárok igazán jó szolgálatot tesznek – mondta el Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője.

Mindkét adományozó szervezet azt hangsúlyozta, fontos számukra, hogy a helyi intézményeket támogassák. Mark Plummer, a Boeing vállalat helyi menedzsere kiemelte, a helyben 65 főt foglalkoztató cég számára fontos, hogy különféle alapítványokat támogasson. A vállalat alkalmozattai és családjaik szeretnek Pápán élni, ezért is tartották fontosnak, hogy a pénz helyben maradjon, és az, hogy a 700 ezer forintot egy helyi alapítvány számára ajánlják fel.
Negyedi János alezredes arról számolt be, adománygyűjtő akciójukat az adventi időszakban, a Gyertyafényes advent keretében, majd azt követően a bázisreptéren szervezték meg. A gyűjtéshez hozzájárult az Eskün Innen, Obiston túl Alapítvány valamint a reptéren települt magyar és külföldi katonai, illetve civil szervezetek – tudtuk meg az alapítvány kuratóriumának elnökétől.

AZ „Időskorúak szociális ellátásáért” Alapítvány kuratóriuma és az ESZI vezetése köszönetét fejezte ki a nagyösszegű adományért, majd az átadóünnepség kötetlen beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-05 23:11:20

Robotok a vörös bolygón


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 06:42:23

Átadásra várva


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:23:35

Adventi kórustalálkozó az evangélikus templomban


ajánlott cikk főképe

2019-10-29 21:01:00

A munkája a hobbija


PÁPA időjárás