Az internet veszélyeiről iskolásoknak


2014-02-11 22:29:44  | cikk: HuHa  | 


Az internet veszélyeiről iskolásoknak főképe
Előadássorozatot szervezett a Pápai Rendőrkapitányság a biztonságosabb internet világnapja alkalmából. A világnapot minden év második hónapja második hetének második napján tartják már évek óta, s a világ hatvan országában hívják fel ilyenkor az internetezés veszélyeire a figyelmet a szakemberek. Ehhez a programhoz kapcsolódott a helyi rendőrség is, mely öt iskolában tartott előadást a diákoknak arról, hogy rendőrségi szempontból milyen veszélyeket rejthet az internetezés.
-A Pápai Rendőrkapitányság már évek óta fontos feladatának tekinti, hogy a fiatal korosztály figyelmét felhívjuk a felelőtlen internethasználat veszélyeire, idén pedig a világnap kapcsán tesszük meg ezt – mondta el Császárné Elek Veronika kiemelt megelőzési főelőadó a Weöres Sándor Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjainak tartott előadása előtt. A rendőrök sok pedagógustól kaptak már olyan jelzést, hogy tapasztalatuk szerint a fiatalok felelőtlenül közszemlére teszik levelezésüket a világhálón, és olyan felvételeket raknak fel, amiken nem csak ők láthatók, de a többi szereplőtől nem kérnek engedélyt rá.
-A büntetőeljárások nyomon követéséből is tudjuk, hogy szinte hetente történik olyan bűncselekmény, ami valamilyen módon kapcsolódik az internethez. Ezek a cselekmények már a fiatal korosztályt is érintik és nem csak sértetti, hanem elkövetői oldalról is, hiszen sokan nem is tudják, hogy a világháló használatával bűncselekményt is megvalósíthatnak – ismertette a veszély nagyságát.
Az előadáson szó volt az internetes vásárlás veszélyeiről – ebből van a legtöbb -, az illegális fotók, videók feltöltéséről, a különböző tartalmak jogsértő letöltéséről, az internetes zaklatásról, becsületsértésről és rágalmazásról is, de a középiskolákban tartott tájékoztatókon már a internetes álláskeresésről is beszélnek.
Az alezredes elmondta, az általános iskolás korosztály számára a fotók, videók felöltése és az interneten történő ismerkedés hordozza a legtöbb veszélyt, ezért is tartják fontosnak, hogy a világháló biztonságos használatára felhívják a figyelmet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:46:45

Mínusz 310 millió forint


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:36:57

Az augusztus 20-ai ünnepséget megtartják, de a borfesztivált elhalasztják városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem