Egy gitártehetség a Bartókban


2014-02-12 20:08:31  | cikk: Babos Petra  | 


Egy gitártehetség a Bartókban főképe
A 14 éves Szalai Lotti rendkívüli tehetség. A fiatal lány egészen kiskora óta kiválóan gitározik. A Balatonalmádiban élő lány magániskolában tanul Martonvásáron. Tegnap este a pápai Bartók Béla Zeneiskola dísztermében adott színvonalas koncertet, amely nagy sikert aratott.
- Tanulmányaimat a balatonalmádi iskolában kezdtem, majd később váltottam. A tehetségemet a balatonfüredi gitárfesztiválon fedezték fel, ahol Eötvös József meghallgatott és úgy döntött, hogy jobb lenne, ha nála tanulnék tovább.
- Igazából 9 évesen kezdtem gitározni. Édesapám is gitáros, s az ő motivációjára kezdtem el én is. Minden nap gitározom, hétvégén pedig éjjel-nappal. Elsősorban klasszikus zenei számokat játszom, mert azok tetszenek inkább. Édesapám szólógitáros, sokat tanultam tőle. Számomra élmény a gitározás, imádom. A hangszerem lételemem, kikapcsol, szórakoztat - mondta az ifjú tehetség.
A fiatal lány a Zeneakadémia előkészítő osztályba szeretne jelentkezni, ahol egyelőre, nincs gitár szak.
Elmondta még, hogy szerinte a tehetséget gondozni kell, nem szabad abbahagyni, sok szorgalom kell hozzá, és persze kitartás.
Illés Csaba, a zeneiskola gitártanszakának vezetője szerint az est egy zenei mérföldkő a tanszak életében, ugyanis ez az első olyan alkalom, amikor olyan gitáros játszik, aki remélhetőleg a klasszikus gitározás élvonalához fog tartozni.
Hetyei József iskolaigazgató köszönetét fejezte ki Lottinak azért, hogy eljött Pápára és bemutatta tehetségét. Lotti nagyon jó példája annak, hogy a gitár nemcsak könnyűzenére való.
Az est során a felvételi műsorát mutatta be Lotti, azt, amiből a jövő héten felvételizik, így felcsendült J. S. Bach, M. Castelmuovo- Tedesco és J.K.Mertz művei.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-08-17 17:06:22

Elhunyt az egyik koronavírusos idős beteg


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 11:02:23

Megrongálták a piac fémszerkezetét (frissítettük cikkünket)


ajánlott cikk főképe

2020-09-08 22:44:43

Laosz: A derű és nyugalom országa -Élménybeszámoló fényképes vetítéssel