Elindult az első NYITOK-tanfolyam


2014-02-13 18:07:43  | cikk: mo  | 


Elindult az első NYITOK-tanfolyam főképe
Az ingyenes tanfolyamokat biztosító Nyitott Tanulási Központot tavaly októberben adták át városunkban. Az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében létrejött intézményrendszer célja, hogy a munkahelyen, a magánéletben, a közéletben való boldoguláshoz és a személyes kibontakozáshoz szükséges ismereteket biztosítsa a hátrányos helyzetű felnőttek számára kis csoportos vagy akár egyéni segítségnyújtás és tanfolyam keretében.
A NYITOK Hálózat mindenki számára nyitott, a program főként a hátrányos helyzetűeket, a nőket, a nemzetiségekhez tartozókat, az alacsony végzettségűeket és a munkanélkülieket célozza meg, de a kurzusokhoz tulajdonképpen bárki csatlakozhat. A Nyitott Tanulási Központok országszerte a legkülönfélébb témakörökben nyújtanak segítséget a résztvevők számára, így például indulnak nyelvi és számítástechnikai tanfolyamok, de a NYITOK lefed olyan témaköröket is, mint például a mindennapi pénzügyek, a munkavállalói ismeretek, a vállalkozási ismeretek, az állampolgársági ismeretek, a zöldenergia a háztartásokban, az egészséges életmód, vagy a hatékony önmenedzselés. A nyelvi, az informatikai és a pénzügyi képzés akkreditált, elvégzésével a résztvevők tanúsítványt kapnak.

Pápán a Fő utca 14. számú épületben található a NYITOK. Az első tanfolyamot ma délután tartották. A 30 órás angol nyelvi kurzusra 12 fő jelentkezett. A heti két alkalommal szervezett tanfolyamot Varga Zoltán István tartja a megjelenteknek, akik a legkülönfélébb motivációkkal jelentkeztek a kurzusra. Legtöbben egyáltalán nem beszélnek angolul és céljuk a felzárkózás, vagyis szert tenni egy olyan alapvető nyelvtudásra, mellyel biztonságosan tájékozódhatnak bárhol a világban – fogalmazták meg többen.
Présingné Horváth Judit elmondta, ma már szinte kinyílt a világ, és ha bárhova elutazik az embert, kellemetlen, ha nem tud megszólalni egyetlen idegen nyelven sem. Legyen szó külföldi utazásról, vagy akár csak arról, ha segítséget kell nyújtani egy külföldinek az utcán, ma már szinte elengedhetetlen egy idegen nyelv ismerete.

A NYITOK a jelentkezők számának függvényében további tanfolyamokat szervez, így a jövőben is várják az érdeklődőket, tanulni vágyókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 15:01:07

A kicsik fele már jár óvodába - dr. Áldozó Tamás a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése