Pápai Hús: Jogerőssé vált a csődegyezség


2014-02-13 18:48:03  | cikk: HuHa  | 


Befejezetté nyilvánította a Pápai Hús 1913 Kft. csődeljárását a Veszprém Megyei Bíróság, ennek közzététele ma jelent meg a Cégközlöny elektronikus kiadásában – adta hírül sajtóközleményében a húsipari cég. A közzététel szerint a 2013. július 11. napján közzétett végzésével a gazdálkodó szervezet ellen elrendelt csődeljárásban a bíróság az egyezséget jóváhagyta és a csődeljárást befejezetté nyilvánította. Ez azt jelenti, hogy a pápai húsipari cég nevéből eltűnik a „cs.a.” jelzés, a társaság pedig korlátozásmentes piaci szereplőként folytathatja működését – áll a közleményben.
Mint ismeretes, a tavaly áprilisban önkormányzati tulajdonba került Pápai Hús 1913 Kft. a május végén felállt új menedzsment erőfeszítései ellenére július 9-én csődeljárási kérelem benyújtásáról volt kénytelen dönteni, hogy a csődvédelem idejére fizetési haladékot kapjon, mely idő alatt megtalálja a megoldást a fizetőképesség helyreállítására és a hitelezőkkel való csődegyezség megkötésére. Az elmúlt hónapokban több hitelezői egyeztetést is folytatott a társaság a beszállítóival, a hitelezői moratóriumot pedig az eredeti novemberi dátumról 2014. március 31-ig meghosszabbították a felek. Időközben a kormány arról döntött, hogy a deminimis támogatás nyújtotta keretek között kártalanítja az élőállat beszállítókat, a sertéstartók fennmaradó követeléseit pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül fizette ki a múlt év végén. Egyébként a társaság tartozásainak mintegy negyede az élőállat beszállítókkal szemben állt fenn.
A sikeres csődegyezség ez év január 16-án történt meg a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között, az egyezség arról szól, hogy a húsipari vállalat beszállítói követeléseinek mintegy ötven százalékát téríti meg – olvasható a sajtóközleményben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-15 19:22:46

Fedett buszváró a Pálházapusztán élőknek


ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét