Házasságban, családban élni jó! - A házasság világnapját ünnepelte a PÁNKE


2014-02-15 16:43:34  | cikk: mo  | 


Házasságban, családban élni jó! - A házasság világnapját ünnepelte a PÁNKE főképe
A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy a házasság világnapját méltó keretek között ünnepelje. A PÁNKE tagjai és az érdeklődők ilyenkor összegyűlnek, beszélgetnek, megvitatják mik a házasság előnyei, hátrányai, miért jobb vagy éppen rosszabb házasságban élni. Az idei évben különleges programmal készült az egyesület, hiszen a mai rendezvényt megelőző hetekben megszervezték a legszebb házaspárok versenyét, és az első három helyezett pár mellett köszöntötték a jubiláló házaspárokat is.

A legszebb házaspár címet Berki Béláné Keszei Zsuzsanna és Berki Béla nyerte el, akik már 28 éve házasok. Zsuzsanna elmesélte, lánya küldte be fotójukat a versenyre, és nagyon meglepődtek, amikor értesültek a nyereményről. A győztes házaspár egybehangzó véleménye szerint fontos a házasság intézménye, hiszen mindenki mellé kell egy társ, akivel bármit megoszthat, és akivel gyermeküket közösen nevelheti. Zsuzsanna elárulta azt is, a jó házasság titka a türelem, az odafigyelés és az, hogy mindent megbeszélünk a társunkkal – véli a nyertes feleség.

A programon egy esküvői ruhaszalon bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők, majd kötetlen beszélgetés formájában elmondhatták véleményüket a házasságról. A rendezvényt egy sikeres pályázat nyomán valósította meg a PÁNKE – tudtuk meg Krasztel Lászlónétól. Az egyesületi elnök hozzátette, a program célja a házasság és a család népszerűsítése, ugyanis az egészséges társadalom alapja a jó házasságon nyugvó egészséges család. Minden rendezvényükkel azt kívánják bemutatni, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok. Meg kell mutatni a társadalomnak, hogy nagycsaládban élni jó, több gyermek felnevelése nemcsak áldozat, hanem öröm és a társadalom, a nemzet megújulásának feltétele.

Bár a házasságkötések számának csökkenése továbbra is világtendencia, a statisztikai adatok szerint az utóbbi két évben nőtt a házasságkötések száma Magyarországon: 2011-hez képest 2012-ben 5 százalékkal, 2012 első tizenegy hónapjához képest 2013 első tizenegy hónapjában pedig csaknem két százalékkal több frigy köttetett. Ennek ellenére nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy családban élni jó, s hogy a fiatalok bátran kötelezzék el magukat a házasság, a család, a gyermeknevelés mellett – vélik a PÁNKE tagjai.

Képek:

1. helyezett: Berki Béláné Keszei Zsuzsanna és Berki Béla 2233 szavazattal

2. helyezett: Pereznyák Attila és Pereznyák Attiláné 1800 szavazattal

3. helyezett: Danka Attiláné Hegedűs Ibolya és Danka Attila 1303 szavazattal

Különdíj: Filipkóné Nagy Mónika és Filipkó Norbert

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-07-31 13:18:22

Pápai lettem, bízom benne, hogy a kialakult barátságok, emberi kapcsolatok megmaradnak - Szijártó László atyával beszélgettünk


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 17:40:06

A szociális ágazatban dolgozók is ingyen utazhatnak, a képviselői tiszteletdíjak folyósítását felfüggesztették