Együttműködésről tárgyaltak - A MAZSIHISZ elnöke járt Pápán


2014-02-17 18:44:40  | cikk: mo  | fotó: PVTV: Horváth Géza  | 


Együttműködésről tárgyaltak - A MAZSIHISZ elnöke járt Pápán főképe
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke és Dési Tamás, a MAZSIHISZ külügyi referense tett látogatást ma Pápán. A vendégeket dr. Áldozó Tamás polgármester fogadta, majd közösen megtekintették a város nevezetességeit, különös figyelmet szentelve a zsidó emlékhelyeknek, a zsinagógának és a zsidó temetőknek.
A látogatás kapcsán Áldozó Tamás azt hangsúlyozta, többször, többféle pályázatot nyújtottak már be a zsinagóga épületének felújítására, vagy az ott bemutatni kívánt emlékek támogatására, sikertelenül. A mai találkozón annak az együttműködésnek a kereteit kívánták megrajzolni, amelynek célja ezen értékek megőrzése.
- Mindenkinek a segítségét szeretnénk kérni, aki az ügyeinket picit is előmozdíthatja. Ilyen közéleti szereplők például Ilan Mor izraeli nagykövet, akit már több alkalommal fogadtunk Pápán, vagy a MAZSIHISZ, mint a legjelentősebb zsidó szervezet elnöke, Heisler András. Heisler Andrásnak helyismerete eddig nem volt. Sokkal egyszerűbb egy közös munkát úgy megkezdeni, hogy pontosan tudjuk, miről beszélünk és ismerjük egymás elképzeléseit, céljait. Ehhez segített hozzá a mai találkozás – fogalmazott a polgármester.

A MAZSIHISZ elnöke érdeklődésünkre elmondta, lenyűgözőek a város zsidó emlékei. Heisler András hozzátette, az emlékhelyek, a zsidó temetők unikális, európai- és világviszonylatban is jelentős értéket képviselnek.
- Mindenképpen tárgyalni kell ezen értékek megőrzéséről, felújításáról. A MAZSIHISZ jelenleg konkrét segítséget nem tud nyújtani, de úgy döntöttünk polgármester úrral, hogy folyamatosan figyeljük a lehetőségeket és akár egy európai uniós, vagy egyéb más pályázati kiírás megjelenésénél egymást támogatva használjuk ki azokat – emelte ki az elnök.
Heisler András megjegyezte, a találkozón szóba került az is, hogy milyen hozadéka volt a város számára a zsidó és nem zsidó közösségek együttélésének, valamint elhangzott az is, hogy a MAZSIHISZ örömmel segíti a város oktatási rendszerét a zsidó közösségek története és a holokauszt tekintetében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-28 20:58:22

20 pozitív, megerősített eset Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-09-17 08:46:41

Az MSZP Pápán is átadta tanszer-adományait a rászorult családoknak


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk