Veretlenül zárta a felkészülést a Lombard Pápa


2014-02-18 18:07:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Veretlenül zárta a felkészülést a Lombard Pápa főképe
Az NB III-as bajnokság 8. helyén álló Veszprém ellen zárta a téli felkészülési időszakot a Lombard Pápa. Tóth Bálint csapata január 13-án kezdte a felkészülést és január 21-én, a Ferencváros II ellen vágott neki a tesztmeccsek sorának. Az eddig lejátszott nyolc találkozón imponáló volt a mérlegük, hiszen hat győzelem és két döntetlen állt a nevük mellett. A gyakorlás mellett természetesen a cél az volt, hogy ezen a szép eredménysoron ne essen csorba. Ezért az első félidőben a Horváth G. – Nagy S., Csizmadia, Jagodics, Venczel –Nagy T. - Radics, Horváth R., Baldauf, Arsic – Griffiths összetételű gárda tehetett, a második játékrészben pedig a Horváth – Németh M., Présinger, Struhár, Tóth G. – Orosz, Tajthy, Sekour, Király - Kenesei Eszlátyi felállás is igyekezett mindent megtenni a győzelemért. A kilencedik percben zörrent meg először a vendégek hálója, Arsic szabadrúgása után Griffiths talált Kádár kapujába, igaz a láthatóan meccs-, és edzéshiányban szenvedő támadó lesen tartózkodott a lövés pillanatában, így nem változott az eredmény. A 23. percben Nagy Tamás húsz méterről megeresztett bombáját tolta ki a veszprémi kapus, majd Garai labdavesztése után ismét Griffiths került helyzetbe, ám lövése mellé ment. A 37. percben Horváth kényszerítőzött az elefántcsontparti játékossal, a visszakapott labdát a hálóőr csak kiütni tudta. A 38. percre maradt még egy hazai kísérlet, Radics beadását Arsic fejelte a keresztléc fölé. A félidőben Horváth kapus kivételével teljes sort cserélt Tóth Bálint, mely meg is látszott a játékon, szinte át sem lépte a félpályát az ellenfél. Az 55. percben Présinger pontos keresztlabdáját Tóth Gábor mellel tette maga elé, majd lőtt, a játékszer centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A meddő hazai fölény két perccel később érett góllá, a vendégek kapujától 20 méterre Oroszhoz került a labda, aki az átvétel után ballal nagy erővel lőtte ki a bal alsót 1-0. A 70. minutumban Király Botond 12 méterről megeresztett lövését bravúrral védte a kapus, a labda a lesen tartózkodó Tóth Gábor elé került, aki hiába talált a kapuba, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A végére maradt még egy szépségdíjas megmozdulás, egy jobb oldali beadást Kenesei félfordulatból küldött kapura, pont Kádár ölébe. Több gólszerzési lehetőség nem alakult ki, a Lombard egygólos győzelmet aratott, mellyel megőrizte veretlenségét a felkészülési időszakban. Tóth Bálint a lefújást követően úgy fogalmazott, egyáltalán nem bánja, hogy véget ért a felkészülés.
- Ez a mai találkozó már nem is kellett volna, szembetűnő volt, hogy a játékosok szervezete már nem kívánta a mai meccset. Nem elsősorban játékban, hanem fizikálisan lehetett látni, hogy ment az első-, majd a második félidei csapat. Télen meghatározó játékosok távoztak tőlünk, helyükre fiatal tehetségek jöttek, na ezzel a jelzővel már tele van a hócipőm. 20-21 éves játékosoknak már készen kellene lenni, ezek a labdarúgók pedig taktikailag alig tudnak valamit, igazuk van azoknak, akik azt mondják, rossz a nevelés. Végtelenül örülök, hogy lezárult a felkészülési időszak, ez a két hónap brutális volt. Hét héten keresztül a tréningek mellett szerda-szombat ritmusban edzőmérkőzéseket is játszani nem volt egyszerű, de túl vagyunk rajta, egy rossz szavam sem lehet, mindenki becsülettel tette a dolgát, majd a bajnokság, a Ligakupa és a Magyar Kupa megmutatja mire volt ez elég.

Lombard Pápa – Veszprém 1-0 (0-0) Gsz.: Orosz

Hétvégén a csapat számára az első tétmeccs következik, február 22-én 13 órától a Ligakupa középdöntőjének első találkozóján Kecskemétre látogat a gárda. A visszavágót március 4-én kedden 16 órától játsszák.

A Lombard Pápa tavaszi mérkőzései:
Ligakupa: február 22. 13:00 KTE – Lombard Pápa (1. meccs)
OTP Bank Liga: 18. forduló: március 1. (szombat) 16:00 Kaposvár – Lombard Pápa
Ligakupa: március 4. (kedd) 16:00 Lombard Pápa – KTE (2. meccs)
OTP Bank Liga: 19. forduló: március 7. (péntek) 19:00 Lombard Pápa – Mezőkövesd (MTVA)
Magyar Kupa: március 11. (kedd) 17:00 Lombard Pápa – DVTK (1. meccs)
OTP Bank Liga: 20. forduló: március 14. (péntek) 19:00 DVTK – Lombard (Sport 1)
OTP Bank Liga: 21. forduló: március 21. (péntek) 19:00 Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás (MTVA)
Magyar Kupa: március 26. (szerda) 18:00 DVTK – Lombard Pápa (2. meccs)
OTP Bank Liga: 22. forduló: március 29. (szombat) 18:00 Ferencváros - Lombard Pápa (Sport 1)
OTP Bank Liga: 23. forduló: április 5. (szombat) 16:00 Lombard Pápa – Pécs
OTP Bank Liga: 24. forduló: április 12. (szombat) 16:00 Videoton - Lombard Pápa (Sport 1)
OTP Bank Liga: 25. forduló: április 19. (szombat) 14:00 Lombard Pápa – Győri ETO (MTVA)
OTP Bank Liga: 26. forduló: április 26. (szombat) 16:00 MTK - Lombard Pápa
OTP Bank Liga: 27. forduló: május 4. (vasárnap) 18:30 Lombard Pápa – Debrecen (Sport 2)
OTP Bank Liga: 28. forduló: május 10. (szombat) 16:00 Kecskemét - Lombard Pápa
OTP Bank Liga: 29. forduló: május 25. (vasárnap) 16:30 Paks - Lombard Pápa
OTP Bank Liga: 30. forduló: Lombard Pápa – Újpest (időpont később)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 15:41:10

Ismét szigorító intézkedéseket vezetett be a PELC


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:03:55

Elmarad a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 18:48:39

Törölték a vízilabda évadot


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 12:13:48

Rutinos labdarúgóval erősített a Perutz FC