Fokozott rendőri ellenőrzés Lovászpatonán


2014-02-19 08:39:02  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság 2014. február 15-én este 8 órától másnap hajnali 4 óráig fokozott ellenőrzést tartott Lovászpatona területén, ahol bált tartottak a helyi kultúrházban.

A „razzia” elsődleges célja az állampolgárok védelmének magasabb szintű biztosítása volt az erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzésével, a fiatalok által közkedvelt, nagyobb tömegeket vonzó bál biztonságának megteremtésével, valamint a szeszesital és a vezetési képességekre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők forgalomból kiszűrésével.

A hétvégi ellenőrzésben 23 rendőr, 10 polgárőr, a Katasztrófavédelem Pápai Kirendeltségének 2 munkatársa, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pápai Kirendeltségének 9 dolgozója vett részt.

A bálból két személyt állítottak elő a rendőrök a Pápai Rendőrkapitányságra, mivel nem voltak hajlandók személyazonosságukat igazolni. A közúti ellenőrzések alkalmával két gépkocsivezető esetében jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. Egyikük ellen büntető feljelentés készült, másikukat közigazgatási bírsággal sújtották a rendőrök. Egyéb közlekedési jellegű szabálysértés miatt 6 fővel szemben szabtak ki helyszínbírságot az egyenruhások.

Egy személygépkocsi utasainak igazoltatása során a járművezető és az egyik utas vonatkozásában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársa kábítószer fogyasztás jeleit vélte felfedezni. A két 19 éves fiatalt mintavétel céljából előállították a pápai orvosi ügyeletre. Ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentés készült.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-29 11:25:30

Az együttműködést értékelték


A pápai rendőrök befejezték az ügyben folytatott vizsgálatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget...

2019-12-18 10:13:28

Lezárt ügy: Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt


Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás a 28 éves férfi ellen.

Az eljárás adatai alapján 2019. november 20-án 17 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Pápán, az egyik körforgalom gyalogos-átkelőhelyén egy személygépkocsi gyalogost ütött el, majd...

2019-11-23 18:10:26

Elfogták a pápai gázolót


Lopás miatt indult nyomozás egy 28 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Az eljárás adatai alapján a bűncselekmény sértettje 2019. szeptember 17-én a hajnali órákban értesítette a rendőrséget arról, hogy az egyik pápai üzlet előtt lezáratlan...

2019-10-15 15:06:52

Pénztárcát lopott az autóból... elfogták


PÁPA időjárás