Felolvasóesttel emlékeznek Wass Albertre


2014-02-19 10:29:34  | cikk: mo  | 


Szép számmal regisztráltak irodalombarátok és a helyi közélet szereplői, hogy február 21-én felolvassák kedvenc részletüket, versüket Wass Alberttől. A Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület ugyanis idén is megszervezi a Wass Albert felolvasóestet, melynek ma már hagyománya van a városban. A 18 órakor, az Esti Kornél Kávéházban kezdődő rendezvény csatlakozik a Wass Albert Felolvasómaraton programjához, melynek köszönhetően szerte a Kárpát-medencében egyszerre hangzanak el az erdélyi költő, író szavai. A kezdeményezés már 10 éves, 2004-ben indult Debrecenből és néhány év elteltével már több tucat település csatlakozott a programhoz. Tavaly mintegy 41 helyszínen tartották meg egyidejűleg a felolvasóestet.
Pintér Péter, a szervező egyesület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a pápai rendezvényen köszöntőt mond Bartha József református lelkész, a Czegei Wass Albert Alapítvány elnöke, aki maga is sok érdekes információt oszt meg az irodalmárról. A programon lehetőség nyílik Wass-kötetek vásárlására, melyekkel az erdélyi holtmarosi gyermekotthont támogatják az adakozók – emelte ki a szervező.
A felolvasóest programját a PRK Tánc-Lánc AMI táncosainak és az Allegro AMI növendékeinek és tanárainak népzenei műsora színesíti.

Mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 13:44:39

Szent Benedek búcsú


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 17:13:44

Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő utcán


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 22:16:01

A kilencvenöt éve született Nagy Lászlóra emlékeztek a városbarátok