Improvizációs vetélkedőre várják a jelentkezőket


2014-02-20 13:27:39  | cikk: mo  | 


Improvizációs vetélkedőre várják a jelentkezőket főképe
Gazdag programkínálat várja a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozat látogatóit. A jövő hétvégén megrendezendő háromnapos eseménysorozat egyik programja lesz az improvizációs színházi vetélkedő, melyet a műfajban több díjat begyűjtött Szó és Kép Színpad szervez. A társulat nevével fémjelzett eseményről már látatlanban is sejthető, hogy szórakoztató lesz, vicces és kreatív. Az impro-vetélkedő sikerében már csak azért is bízhatunk, hiszen egy olyan társulat állította össze a rendezvény programját, akik nem egyszer láttak már improvizációs színházat, s nem egy ízben vettek részt a Magyar Szín-Játékos Szövetség által szervezett nagyszabású improvizációs fesztiválon, sikerrel. Legutóbb, vagyis a tavalyi Impro Feszkó országos döntőjén az első helyezést, az Arlecchino-díjat hozta el a társulat négyfős csapata.  

Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője elmondta, négyfős csapatok jelentkezését várják a március elsején, 18 órakor kezdődő impro-vetélkedőre. Nemcsak színjátszós csoportok vállalkozhatnak, hanem bárki, aki kedvet érez a megmérettetésre. Csukárdi Sándor hozzátette, egyetlen kritériumnak kell megfelelni: a játékra 12 éven felüliek jelentkezését várják. Az improvizációs műfajban sikerre viheti a csapatok szereplését, ha jó ideje ismerik egymást, vagy dolgoztak már együtt és van humorérzékük – jegyezte meg a szervező.  

A megmérettetésen ötkörös feladatsor várja a résztvevőket, melyekről természetesen nem osztott meg részleteket a szervező, hiszen a játéknak minden tekintetben a rögtönzés a lényege, így a feladatok is e műfaj lehetőségeit aknázzák ki. A zsűri körönként bírálja a produkciókat, nagy hangsúlyt fektetve a mimikára, a gesztusokra, a kommunikációs készségre és a kreativitásra. A vetélkedőn meghatározott szabályok betartása mellett kell játszani, melyre a játékmester ügyel – derült ki a felhívásból.

A Szó és Kép Színpad február 24-ig várja a csapatok jelentkezését. Regisztrálni Illés Viktóriánál (20/288-45-31), a JMSZK művelődésszervezőjénél lehet. A szervezők kérése az, hogy a résztvevők egy frappáns csapatnevet is találjanak maguknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-21 19:33:40

Sikeres volt a nemzetközi kutyakiállítás


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 12:41:50

Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 16:13:54

Újra indul a személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 20:32:11

Mától látogatható a Dürer-kiállítás a kastélyban