Több millió forint kárt okoztak az internetes csalók


2014-02-20 18:52:58  | cikk:  | 


Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a négy férfi ellen folytatott nyomozást.
A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves K. Sándor, a 29 éves F. Csaba és a 25 éves K. József kecskeméti lakosok negyedik társukkal, a 23 éves K. Tibor szegedi lakossal együttműködve 2013. február elejétől április végéig egy internetes portálon – más-más felhasználónéven regisztrálva – szórakoztatóelektronikai, távközlési és számítástechnikai eszközök értékesítését tették közzé. A vásárlóként jelentkezőktől a vételár előre utalását kérték, ám a terméket egyszer sem küldték meg részükre. Ezzel a módszerrel 37, az ország különböző pontjain élő sértettet károsítottak meg 2 millió Ft-ot meghaladó összértékben.
A nyomozás során tartott házkutatás alkalmával a bűncselekmények bizonyítására alkalmas elektronikai eszközöket foglaltak le a rendőrök.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2014. február 18-án vádemelési javaslattal küldte meg a csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a Pápai Járási Ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-24 18:34:35

Lezárt akta: Lakatlan házból loptak


A pápai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 46 éves helyi lakost.

A sértett 2020. május 10-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy bankkártyáját, melynek tokjára felírta a PIN kódot is, elvesztette. Ezt követően több üzenetet kapott telefonjára, hogy a bankkártyájával...

2020-05-12 13:14:33

A rendőröket meglátva szájába gyűrte a pénzt


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 13:55:57

Nőnapi ajándék a rendőröktől!


ajánlott cikk főképe

2020-05-07 09:34:29

Lezárt akta: Gépkocsikat rongáló férfit fogtak el a rendőrök