A színes tizenkettő


2014-02-23 11:30:41  | cikk: Horváth Andrea  | fotó: Horváth Andrea  | 


A színes tizenkettő főképe
12 éve ült össze először a 12-es színkör. A nyári pápai művésztelep 12 résztvevője 2002-ben úgy döntött, hogy nemcsak júniusban, hanem minden hónapban egy alkalommal, az utolsó szombatok délelőttjén összejönnek és közösen alkotnak. A helyszín korábban a Somogyi Galéria volt, most pedig már a Pedagógus Művelődési Ház. A tematikát a résztvevőkkel egyeztetve Borbély Lajos állította össze: portrékat rajzolnak, több mint egy évtizede azon dolgoznak, hogy összeállítsanak egy pápai arcképcsarnokot.
Rajzoltak már pápai sportolókat, zenészeket, képzőművészeket s most a helyi média képviselői kerültek sorra. Az első alany Varga András, a Pápa Városi Televízió főszerkesztője volt, a februári összejövetelen pedig Müller Orsolya ült modellt, aki két médiumot is képviselt, hisz amellett hogy a városi tv szerkesztője, bemondója, a papa-ma.hu internetes portál munkatársa is.
Orsi örökmozgó, lendületes személyiség, így komoly kihívást jelentett számára a több mint két órás mozdulatlanság. A felkérést örömmel fogadta, mint mondta, most először ült modellt. Természetesen megnézte a róla készült színes vagy épp fekete-fehér rajzokat, néhány kifejezetten jól sikerült, tette hozzá mosolyogva.
A 12-es színkör következő összejövetele március utolsó szombatján lesz, Borbély Lajos körvezető szeretné, ha Mike László vezető operatőrt sikerülne megnyerniük modellnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-13 20:39:25

Készül a tómeder a Schwenczel réten


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 19:22:46

Fedett buszváró a Pálházapusztán élőknek


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására