Hétmérföldes városi mesevetélkedő a Tarczyban


2014-02-25 21:03:17  | cikk: Babos Petra  | 


Hétmérföldes városi mesevetélkedő a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola adott otthont ma délután a hagyományos „7mérföldes csizmában heted7hatáon át” című országos mesevetélkedő területi, vagyis 3. fordulójának. A versenyt Váminé Molnár Emma gyermekkönyvtáros vezette le.
- Idén összesen tizenhárom, négy-négy fős csapatban versengtek a diákok. A megmérettetésen a város több általános iskolája is képviseltette magát. A gyerekek már korábban központilag megkapták a klasszikus meséket, Illés Gyula: 77 magyar népmeséjéből, amelyeket kívülről kell ismerniük. A mai fordulón ezekből a mesékből tettünk fel vidám kérdéseket. A feladatok között szerepelt igaz-hamis játék, keresztrejtvény, villámkérdés, puzzle is. A feladatokat a felkészítő tanárokból álló zsűri bírálta el.
A legjobb négy csapat továbbjutott a veszprémi megyei elődöntőre, amelyre újabb meséket kell megtanulniuk a gyerekeknek.
Váminé Molnár Emma a program kapcsán kérdésünkre elmondta még, a gyerekek manapság egyre kevesebbet olvasnak, klasszikus mesét pedig még kevésbé. Egy könyvtárosnak nagy szerepe van abban, hogy megkedveltesse az olvasást, s reméli, egyre több kisgyermek szereti majd meg ezt a szabadidős tevékenységet a mesék gyönyörű világán keresztül.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 17:15:20

A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:36:57

Az augusztus 20-ai ünnepséget megtartják, de a borfesztivált elhalasztják városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról