Négyszeresére nő a külföldi diákok száma


2009-08-04 16:07:09  | cikk:  | 


Az elmúlt tanévben novembertől folyamatosan érkeztek migráns tanulók a Tarczy Lajos Általános Iskolába, év végére összesen 15 svéd és amerikai diákot számlált a külföldi kolónia a két tannyelvű tagozaton tudtuk meg Venczel Csaba igazgatótól. A 2009/10-es tanévben a növekvő számú amerikai és svéd tanulók mellett norvég, holland, lengyel, bolgár, román nebulók érkezésére számít az intézmény; a jelenlegi adatok alapján közel 60 főre nő a külföldi diákok száma. Sőt meg is haladhatja azt – tette hozzá Venczel Csaba -, hisz a Boeing kötelékében Pápára érkező családokból további amerikai gyerekek beíratása várható. A legtöbben, tizenhatan a második osztályba iratkoztak be, de első osztályba is legalább tizenegy kisdiák érkezésével számolnak.
A Tarczy iskola Jókai út 37. szám alatti épületén a napokban fejezik be a tetőfelújítást, valamint a szeptemberi iskolakezdésig részben megújul az udvari burkolat, továbbá az épület előtti járdaszakasz és a gyalogátkelő is – tájékoztatta a papa-ma.hu-t Venczel Csaba, az iskola igazgatója.


Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás