Elsősegélyből vizsgáztak a „Sulimoped”-esek Pápán


2014-03-12 21:40:36  | cikk:  | 


A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében Pápán elindított „Sulimoped” program diákjai újabb megmérettetésen estek át.

A segédmotoros kerékpár vezetésére felkészítő ingyenes tanfolyamot a Pápai Tankerület iskoláinak 42 – elsősorban 8. osztályos – diákjai, valamint a devecseri általános iskola egy tanulója kezdte meg még az év elején. A 43 fiatal közül harminchárman tettek sikeres elméleti KRESZ vizsgát. Ők az elsősegély tanfolyammal folytatták a képzést.

Az ott elsajátított ismereteikről 2014. március 11-én adtak számot a Vöröskereszt Pápai Szervezete által szervezett vizsgán. Mindegyikőjüknek be kellett mutatnia a stabil oldalfekvést és az újraélesztést, majd ezt követően két elméleti kérdésre kellett választ adniuk. A vizsgázók túlnyomó többsége jól felkészült volt, eredményesen vette az akadályt, öt tanulónak azonban pótvizsgáznia kell, ha részt kíván venni a hamarosan induló gyakorlati képzésen.

A vizsgával a diákok egy lépéssel ismét közelebb kerültek a hőn áhított Moped vezetői igazolványhoz, amelyet még a tanév vége előtt kezükbe vehetnek, ha helyt állnak a rutinpályán és a városi forgalomban is.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-05 14:26:42

„Védd magad okosan”  bűnmegelőzési vetélkedő Pápán


Csalás miatt indult nyomozás egy 29 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A sértett 2018. május 9-én értesítette a rendőrséget arról, hogy ismeretlen személy 2018. február 26-án az egyik pápai üzletben közel 300000 forint áruhitelt vett fel...

2019-03-05 08:30:05

Csalt a hitelügyintéző


A pápai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 20 éves helyi férfit.

A járőrök 2019. július 3-án délután Pápán igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 20 éves helyi lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel,...

2019-07-05 13:44:22

Eltiltották a járművezetéstől, mégis volán mögé ült


A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket. Az ünnepek biztonsága érdekében kérjük, hogy fogadja meg az alábbi tanácsainkat!...

2019-04-18 14:25:35

Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!


PÁPA időjárás