Elsősegélyből vizsgáztak a „Sulimoped”-esek Pápán


2014-03-12 21:40:36  | cikk:  | 


A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében Pápán elindított „Sulimoped” program diákjai újabb megmérettetésen estek át.

A segédmotoros kerékpár vezetésére felkészítő ingyenes tanfolyamot a Pápai Tankerület iskoláinak 42 – elsősorban 8. osztályos – diákjai, valamint a devecseri általános iskola egy tanulója kezdte meg még az év elején. A 43 fiatal közül harminchárman tettek sikeres elméleti KRESZ vizsgát. Ők az elsősegély tanfolyammal folytatták a képzést.

Az ott elsajátított ismereteikről 2014. március 11-én adtak számot a Vöröskereszt Pápai Szervezete által szervezett vizsgán. Mindegyikőjüknek be kellett mutatnia a stabil oldalfekvést és az újraélesztést, majd ezt követően két elméleti kérdésre kellett választ adniuk. A vizsgázók túlnyomó többsége jól felkészült volt, eredményesen vette az akadályt, öt tanulónak azonban pótvizsgáznia kell, ha részt kíván venni a hamarosan induló gyakorlati képzésen.

A vizsgával a diákok egy lépéssel ismét közelebb kerültek a hőn áhított Moped vezetői igazolványhoz, amelyet még a tanév vége előtt kezükbe vehetnek, ha helyt állnak a rutinpályán és a városi forgalomban is.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a belvárosban péntek délután.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy városi rendezvény miatt teljes útlezárás lesz érvényben 2019. szeptember 27-én 16 óra 30 perctől 19 óra 30 percig Pápán,...

2019-09-27 11:04:52

Ideiglenes forgalmirend változás Pápán


Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 39 éves pápai és egy 40 éves nyárádi nő ellen. A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. március 16-án a délelőtti órákban érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az...

2019-07-08 08:55:15

Parkolóban verekedett a testvérpár


A pápai rendőrök az elmúlt hétvégén négy sofőrrel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt.

A járőrök 2019. október 4-én az esti órákban Pápán, a Somlai úton állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő 52 éves dákai lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben...

2019-10-09 08:56:09

4 ittas járművezető


ajánlott cikk főképe

2019-06-13 15:50:11

Orvvadászt fogtak el a pápai rendőrök


PÁPA időjárás