Pápai érmek az országos úszó diákolimpián


2014-03-13 12:45:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai érmek az országos úszó diákolimpián főképe
A Magyar Diáksport Szövetség, a Bács-Kiskun Megyei Diáksport Tanács valamint a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club szervezésében a Kecskeméti Fürdőben rendezték a 2013/2014-es tanév Úszó Diákolimpia Országos Döntőjét. Az első versenynapon az V-VI korosztályos középiskolások, a második versenynapon a III-IV. korcsoportos "A" és "B" kategóriájú versenyzők, míg harmadik napon a legfiatalabbak, az I. és II. korosztályos diákok álltak rajtkőre. A három napon 475 intézmény 1654 tanulója versenyzett. Az országos döntőn csak a megyei versenyek győztesei illetve Budapestről az első három helyezett indulhatott "igazolt - A" vagy "nem igazolt - B" kategóriában. A pápai színeket a Petőfi Sándor Gimnázium, a Türr István Gimnázium, a Gazdasági Szakközépiskola és a Tarczy Lajos Általános Iskola képviselte. A pápai iskolák diákjai dobogós és értékes helyezéseket is szereztek a versenyeken, a VI. korcsoport "B" kategóriában Kocsis Eszter 100 méteres gyorsúszásban ezüstérmet, 100 méter hátúszásban bronzérmet, míg a Türr István Gimnázium leány váltója - egy hajszállal lemaradva a dobogóról - negyedik helyezést ért el. A versenyt Kertész Attila, a Pápai Úszó Sportegyesület elnöke foglalta össze.
- Örülünk az elért eredményeknek, terveink szerint pontszerző helyek elérésében bíztunk, de érmeket is sikerült szerezni. Mindenki nagyon jól úszott, sokan megjavították a legjobb idejüket, vagy annak közében úsztak. Ez országos döntő volt, ide már bejutni is nehéz. Az úszás olyan sportág ahol egy-egy jobb helyezés csak néhány tized másodpercen múlik, éppen ezért gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítőiknek az elért eredményekhez.
A versenyzők legközelebb március 15-én Szombathelyen a Nyugat-Dunántúli Régió Bajnokság második fordulójában, majd hónap végén Hódmezővásárhelyen a XVIII. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságon bizonyíthatnak.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-04 17:36:41

Eredményes évet zárt az Első Magyar Polgári Lőegylet


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-06-05 19:27:24

Újra a tatamin


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 17:52:33

Vége a kosárlabda-szezonnak