Judo: Fábián Mihályné történelmi éremszerzése


2014-03-20 09:14:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Fábián Mihályné történelmi éremszerzése főképe
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a magyar judo legnagyobb hazai eseményét Kecskeméten, a felnőtt első osztályú magyar bajnokságot. Városunkat Fábián Mihályné Reiner Cecília, a Bakony Judo Klub és a Fazakas Tamás Diák Judo Club közös versenyzője képviselte, nem is akármilyen eredménnyel. A női nehézsúlyú mezőnyben heten indultak, itt kellett helyt állnia a pápai-ajkai judokának.
- Cecília első mérkőzését magabiztosan hozta, fiatal ellenfelét egy leszorítással búcsúztatta, majd a döntőbe jutásért a KSI versenyzőjével került össze, aki most nehéz falatnak bizonyult. A későbbi bajnok mindössze egy dobást tudott végrehajtani rajta, de ez elég volt neki a döntőbe jutáshoz, mi pedig izgulhattunk Ciliért a késő délutáni bronzmeccsen. A harmadik helyért vívott meccsen szegedi ellenfele nem tudott ellenállni Fábiánnénak, aki a nehézsúlyú mezőny legnagyobb dobásával szerezte meg a győzelmet. Külön elismerést érdemel, hogy a pápai-ajkai versenyző ezt az óriási eredményt úgy érte el, hogy az egész mezőny legidősebb versenyzője volt. Cecília a judót Ajkán kezdte Fazakas Tamás tanítványaként 1985-ben, majd közel húsz év kihagyás után a londoni olimpia hatására 2012-ben kezdte újra. Egy évvel később teljesült élete nagy álma, az Országos Dankollégium előtt sikeres danvizsgát tett. A danvizsga felkészülés miatt rengeteget edzett a Bakony Judo Klubnál, innen jött az ötlet, hogy ideigazoljon. A pápai és az ajkai klubok vezetői hosszú évek óta jó barátságot ápolnak, így nem is lehetett más megoldás, minthogy kettős igazolással képviselje a két klubot. A 2013-as Masters országos bajnokság megnyerése után, ebben az évben minden versenyén a dobogón végzett, a Magyar Kupán második, a Tatán megrendezett első osztályú rangsor versenyen pedig harmadik helyen végzett – ismertette eredményeit Mezei Csaba, a Bakony Judo Klub edzője.
Cecília bronzérme a Bakony Judo Klub első, az ajkai klub sokadik felnőtt első osztályú érme, a következő versenyt, a Masters Európa Bajnokságot nyáron Prágában rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-22 10:52:36

Újabb sikeres hétvégék a tollasozóknál


ajánlott cikk főképe

2019-08-18 12:15:49

Éremátadó Nyárádon


ajánlott cikk főképe

2019-06-11 12:50:01

Jó évet zártak a PELC csapatai


ajánlott cikk főképe

2019-07-06 14:16:58

Öt játékossal erősített a Perutz


PÁPA időjárás