A Várkert egyik legnagyobb platánja égett


2014-03-21 16:46:30  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra  | 


A Várkert egyik legnagyobb platánja égett  főképe
13 óra 15 perckor érkezett a bejelentés a Pápai Tűzoltóságra, mely szerint kigyulladt a Várkert egyik legnagyobb fája – adott tájékoztatást Csillag István tűzoltó alezredes, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője. Az oltási munkák jelenleg is zajlanak a helyszínen. A növény a Várkert hatodik legnagyobb fája, melynek belsejét ismeretlen tettes felgyújtotta – számolt be az eseményekről Csillag István. A tűzoltó alezredes elmondta, a helyszínre érkező tűzoltók több jelet is találtak arra vonatkozóan, hogy valaki szándékosan éghető anyagot tett egy-egy elérhető odúba és felgyújtotta azt. Jelen pillanatban is nagy mennyiségű oltóanyagot és vizet igényel a beavatkozás, hiszen a fa belseje rendkívül száraz. A tűzoltók eddig 15 köbméter vizet fecskendeztek a kigyulladt növény eloltására. Az alezredes kiemelte, igyekeznek a lehető legkisebb károkozás mellett végrehajtani a feladatot. A kiérkező tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállító bevonásával kezdték meg a munkát. A helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elmondta, reményei szerint másfél órán belül meg tudják fékezni a tüzet.
Csillag István hozzátette, a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-15 19:56:55

Államalapító Szent István ünnepére készül a város


ajánlott cikk főképe

2019-09-23 17:12:51

Ruha-és bútoradományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 11:27:46

Ön melyik fejlesztést választaná? Szavazzon!


ajánlott cikk főképe

2019-09-08 14:01:20

Felhős ég és felhőtlen szórakozás - Borszombaton is fergeteges hangulat


PÁPA időjárás