Megújul a Pápai Sarokkő Baptista Imaház


2014-03-23 21:54:36  | cikk: Babos Petra  | 


Megújul a Pápai Sarokkő Baptista Imaház főképe
Csaplár József és felesége, Wendy nevéhez fűződik a pápai baptista gyülekezet kialakulása az 1990-es évek elején. Az 1930-as években már működött a gyülekezet, de a világháború idején megszűnt, mivel a baptistákat is üldözték. Az 1990-es évek elején a Csaplár házaspár leköltözött Pápára és újra megnyitotta kapuit a baptista templom, először a Szabadság utcában, majd a város különböző pontjain vásároltak ingatlant. Később a Barát utca 9. szám alatt saját lakást vettek, majd a Barát utca 19. szám alatt álló Hubertus kocsma épületét is magukénak tudhatták, ami már akkor is nagyon rossz állapotban volt. Az épületbe körülbelül 15 éve költöztek.
-Három évvel ezelőtt egy hatalmas esőzést követően elöntötte az épületet a víz, 32 cm-nyi csapadék állt a templomban. Akkor azt gondoltuk, hogy átvészeljük ezt az időszakot, de sajnos a falak megrepedtek. Átvizsgáltuk az egész épületet és kiderült, hogy nemcsak a falak, hanem a tető és a födém is felújításra szorul. Isten azt sugallta nekünk, hogy ne új templomot építsünk, hanem egy közösségi teret. Vasárnaponként gyülekezeti alkalmakra használjuk, de hétköznapokon a város javára akarjuk felajánlani, ahol akár ifjúsági programot és klubfoglalkozásokat is lehetne tartani - tájékoztatta hírportálunkat Boncz Zoltán lelkipásztor vasárnap délelőtt a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet záró istentiszteletén.
A lelkipásztortól megtudtuk, a felújítási munkálatok körülbelül két hét múlva kezdődnek, a jövő héten már pakolnak, s a belső szerelési munkákat elvégzik. A bontási engedély még nem érkezett meg, így várhatóan az épület lebontása április végén kezdődik. Az új épület körülbelül 280 négyzetméter lesz, várhatóan a szomszéd telekkel is egybenyitják. A termek több funkciósak lesznek.
Boncz Zoltán elmondta, az anyagi forrást támogatók útján szeretnék összegyűjteni, melyben a gyülekezeti tagok is aktívan részt vesznek.
- Kidolgoztunk egy úgynevezett ezer emberes projektet, amely szerint a költségvetés körülbelül 60 millió forint lesz. Ezt elosztottuk ezerrel, s így emberenként 60 ezer forint lenne, ami nagyon sok pénz, de mi azt kérjük, hogy egy-egy hónapban 5.000 forinttal támogassák a projektet. Reméljük, sokan segítenek majd nekünk ennek a nemes célnak a megvalósításában.
Az istentiszteletek a munkálatok ideje alatt – a város és a Honvédelmi Minisztérium engedélyével – a Helyőrségi Művelődési Házban lesznek, továbbra is vasárnaponként 10 órától. A Bögre beszélgetéseknek és a házasság gondozási összejöveteleknek is a HEMO ad otthont. A kisebb alkalmakat pedig házaknál összegyűlve fogják tartani.
A baptista gyülekezet mai összejövetelén hálát adtak az Istennek az irántuk tanúsított kegyeletért és megemlékeztek az eddig történtekről fotók segítségével.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-11 20:49:03

Kezedben a jövőd - Pályaválasztási kiállítás


ajánlott cikk főképe

2019-10-24 19:53:30

Kalandpark a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-11-15 11:17:41

Kozák János lett a PVCNÖ új elnöke


ajánlott cikk főképe

2019-06-25 14:50:49

A Bosszúállók lett a Fesztivál padja program győztese


PÁPA időjárás