Isten éltesse Erzsi nénit!


2014-04-05 20:36:27  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Isten éltesse Erzsi nénit! főképe
A 90 éves Ungvári Rezsőnét köszöntötte születésnapja alkalmából ma délután népes családja és Áldozó Tamás polgármester. Az idős asszony 1924. április 6-án látta meg a napvilágot Nyikus Erzsébet néven, a polgári iskolát a Nátusban végezte, majd a pápai vasiparnál dolgozott nyugdíjba vonulásáig. Unokája elmondásából tudjuk, Erzsi néni első szerelméhez ment férjhez és a boldog gyermekkort boldog felnőtt élet követte. Öt gyermeke született és ma már nyolc unokának és három dédunokának is örülhet. Mindig a család központi alakja volt, derűs, kedves, simulékony természetű – így jellemezték őt családtagjai, akinek körében a jeles születésnapot ünnepelte. A családi eseményen Áldozó Tamás polgármester a város nevében virágcsokorral köszöntötte és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét adta át a születésnaposnak.
 Erzsi néni a köszöntő szavak és a pezsgős koccintás után a városvezetővel együtt vágta fel a születésnapi tortát és megszokott derűjével, fiatalos vidámságával mesélt életéről. Mint mondta, a hosszú élet titka a boldog családi élet.
-Szüleim nagy boldogságban neveltek fel és áldott jó férjem volt, aki tíz éve halt meg. Gyermekeimmel, unokáimmal is nagy boldogságban élünk, mindig tisztességre, rendre és szeretetre neveltem őket.
Erzsi néni azt mesélte, férje halála óta a versírás és a rajzolás tölti ki életét, és ezekben az elfoglaltságokban is megtalálja a boldogságot. Huszonöt kockás füzetet írt és rajzolt tele, s adta őket útravalóul gyermekeinek. A ma is aktív életet élő asszony a mindennapos mozgásra is odafigyel.
-Reggelenként lemegyek a lépcsőn és vissza, ez a reggeli tornám, és próbálok sokat ide-oda menni, mert nem szabad mindig üldögélni – mondta mosolyogva, hozzátéve – ezt ajánlom a fiataloknak is, akkor lesznek kilencven évesek, ha mindig mozognak!
Ungvári Rezsőné kilencvenéves kora ellenére is jó egészségnek örvend, szellemileg friss és megőrizte kedves, vidám hangulatát.
-Van egy kis könyvem, abban az van írva, olyan az egészségem, hogy sokan megvennék tőlem drága pénzért, de ne adjam el, tartsam meg magamnak – tréfálkozott.
Ez a vidám hangulat lengte be az idős asszony születésnapját is, melyre minden családtag összegyűlt, hogy együtt köszöntsék fel Erzsi nénit, aki kedélyesen elcsevegett a városvezetővel is.
Szerkesztőségünk jó egészséget, és ilyen boldog, derűs napokat kíván Erzsi néninek családja körében!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-03 07:06:22

Kreatív tábor a természetes anyagok jegyében


ajánlott cikk főképe

2019-09-04 23:24:15

Csülök, cicege, bor és szórakoztató programok - elkezdődött az ötnapos fesztivál


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 20:30:50

Gondoskodó Város - Bemutatta harmadik programelemét Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2019-07-13 22:50:26

Pro Patria - OKIT-kiállítás Pápán


PÁPA időjárás