Dr.Varga Tibor: Legyünk konok magyarok!


2014-04-05 21:36:40  | cikk: mo  | 


Dr.Varga Tibor: Legyünk konok magyarok! főképe
Mohács – sokatmondó címet adott legutóbbi előadásának dr. Varga Tibor, melyet az Értékeink élőben című programsorozat keretében tartott az Edvy Malomban. A Pápára szinte már hazajáró vallás- és jogtörténész azt az ívet húzta meg előadásában, melyben megmutatkozik mindaz, ami miatt Magyarország virágzó nagyhatalomból a szakadék szélére került. Varga Tibor arról beszélt, 1526-ig hazánk nagyhatalom volt Európában. Ludovicus Tuberot idézte, ki szerint Magyarország az az ország, amely „legtöbb férfiakban, legtöbb lovakban, s legtöbb ezüstben”. A történész párhuzamot volt a korabeli Magyarország és hazánk jelenlegi helyzete között. Véleménye szerint igencsak hasonló a helyzet, hiszen akkoriban „a fuggerek vitték ki a pénzt az országból, ma pedig a multik teszik ugyanezt”. A problémát pedig a pénz hiánya okozta: nem volt miből felállítani a hadsereget – fogalmazott Varga Tibor.

Historia est magistra vitae, azaz a történelem az élet tanítómestere - vallja Varga Tibor, s meggyőződése: a válasz is adott arra vonatkozóan, hogy mit kellene tennünk.
- Nekünk igazunk van, előbb-utóbb győzni fogunk. Legyünk konok magyarok! S ha én nem, akkor az unokám, ükunokám fog győzni. Mit jelent konok magyarnak lenni? A magyarság példásan határozza meg magát a világban: ”Magyarnak lenni büszke gyönyörűség” vagy „Ki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan”. Tehát nem érdekes, hogy ki honnét jön, az a fontos, hogy tud-e magyar módra viselkedni? Istennel együtt járni, nemes módon jelen lenni a világban, s ha ezt megtanítjuk a gyermekeinknek, akkor győzni fogunk. A másik fontos tétel, pedig Istenben hinni. „Ha Isten velünk, ki ellenünk?” Ha ezt a kettőt megtartjuk, akkor győzni fogunk – fogalmazta meg az előadás üzenetét Varga Tibor.

A programon Varga Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy a Szent Korona Szabadegyetem idén is megrendezi nagyszabású ingyenes előadássorozatát Még mindig - Nyitva van az Aranykapu címmel. A rendezvényen többek között dr.Hidán Csaba, dr. Andrásfalvy Bertalan, dr. Limbacher Gábor és dr. Varga Tibor is előadást tart. A napot a Historica zenekar koncertje zárja. A rendezvény április 12-én, 13 órától Budakalászon lesz.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-17 10:24:19

Somogyváry-emlékfüzetet adott ki a városbarát egylet


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 07:49:09

A Refi igazgatója volt a kávéházi beszélgetések vendége


ajánlott cikk főképe

2018-11-26 23:34:02

80 éves a Közgáz - megkezdődött az ünnepi hét


ajánlott cikk főképe

2019-02-01 16:10:15

Almárium mesék a Pegazusban


PÁPA időjárás