Újabb díjakat hozott el a Pápai Hús


2014-04-07 13:00:50  | cikk: mo  | 


Újabb díjakat hozott el a Pápai Hús főképe
Március végén az V. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán népszerűsítette és mérette meg hagyományos termékeit a Pápai Hús 1913 Kft. A nívós szakmai versenyen a pápai húsipari vállalat elhozta a „Sonkakirály” címet, valamint a darabolt sonka kategóriában az első helyezésért járó elismerést. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete által szervezett megmérettetésre 14 kiállító több tucat különböző, kiváló minőségű termékkel, kolbászokkal, füstölt ínyencségekkel nevezett. A gasztronómiai csemegéket szakmai zsűri bírálta. A bizottság elnöke Bíró Antal, Gyulahús Kft. termelési vezetője volt.
Molnár László arról számolt be, a húsgyár a kereskedelmi forgalomban is kapható hagyományos füstölésű és pácolású parasztsonkával jelentkezett a versenyre, ahol a díjat formája és mérete nyomán érdemelte ki. A Pápai Hús 1913 Kft. kiskereskedelmi hálózatának vezetője elmondta, a darabolt sonka kategóriában a fűszeres kőrishegyi sonkát indították, mely szintén megnyerte a szakértő zsűrit. A díjakkal járó elismerés jelentősége abban áll, hogy a jobbára hagyományos húskészítményeket előállító résztvevők versenyében kiválóan helyt állt a húsüzem.

Molnár László szolt arról is, a programon részt vett Hódos Krisztián mesterszakács, zöldség- és gyümölcsszobrász, aki tavaly óta sonkametszéssel is foglalkozik. A programon a pápai húsgyár logóját faragta bele egy nagyméretű sonkába, amely kiváló díszítőelem lehet a hétvégi bábolnai sonkafesztiválon. A kiskereskedelmi vezető megjegyezte, a pápai húsüzem ugyanis igyekszik minél több olyan lehetőséget kiaknázni, melyekkel népszerűsíthetik kiváló minőségű húskészítményeiket. A gyulai rendezvényen is több ezren vitték hírét a pápai húsgyárnak, hiszen a hagyományoknak megfelelően ezúttal is számtalan szakmai és gasztronómiai bemutató tette érdekessé a kirakodóvásárral, szórakoztató és gyermekműsorokkal, dumaszínházzal és ingyenes koncertekkel fűszerezett programkínálatot, melynek szinte minden eleme nagy közönségsikert aratott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-28 17:46:35

„Lángot adok, add tovább”


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 21:50:04

„Minden fát lehet faragni, csak meg kell ismerni”


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 22:47:22

Vidám farsang a jégpályán


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:22:46

Szombaton ismét Jégpályák éjszakája lesz