Meghamisította bizonyítványát


2014-04-09 08:30:54  | cikk:  | 


Hamis bizonyítványt mutatott be munkaadójának az a pápai férfi, aki ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya

A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves S. Gábor 2013 decemberében egy osztrák húsfeldolgozó céghez jelentkezett. Húsipari szakmunkás képzettségét Magyarországon kiállított bizonyítványának bemutatásával igazolta, majd miután megfelelt a próbafelvételen, megkezdte a munkát. Munkáltatója 2014 januárjában kérte bizonyítványának ellenőrzését az azt kiállító pápai középiskolától. A vizsgálat azonban fényt derített arra, hogy az okiratba valótlanul jegyezték be a húsipari termékgyártó képzést. S Gábor gyanúsítottként történő meghallgatása során elismerte, hogy húsfeldolgozó képzést soha nem szerzett, de mivel ez feltétele volt a munkavállalásnak, úgy döntött, hogy az érettségi bizonyítványába bejegyzi azt.

Az eljáró hatóság 2014. április 7-én bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a büntetőeljárás iratait a Pápai Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-10 09:57:29

Ittasan okozott balesetet


ajánlott cikk főképe

2019-11-29 11:25:30

Az együttműködést értékelték


Közel hárommillió forintot csalt el munkahelyéről egy 41 éves nő, a pápai rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 41 éves pápai lakos ellen.

2020-02-11 09:24:11

Más árfolyamon váltott magának


A rendőrök egy 21 éves nyárádi sofőrt állítottak elő.

Az eljárás adatai szerint 2019. november 16-án az esti órákban a körzeti megbízottak Nyárád egyik utcájában állítottak meg ellenőrzés céljából egy személygépkocsival közlekedő 21 éves helyi lakost. Az igazoltatás során a sofőrrel...

2019-11-18 15:19:07

Ittasan vezetett, elfogták